Gir Bukta miljøskryt

Miljøbloggere gir Buktafestivalen fire av seks grønne stjerner for god miljøskikk.

Frivillige rydder i Bukta.  Foto: Presse

Malin Jacob, talsperson for Grønne Jenter, gir Buktafestivalen ros: – Vi digger Buktas panteording, der panten går til Kafé X, sier hun.  Foto: Presse

nyheter

Bloggerne i miljøkollektivet Grønne Jenter har på vegne av Grønt Punkt foretatt en stikkprøve av ti forskjellige musikkfestivaler for å se på hvordan festivalene håndterer miljøspørsmål. Bukta kommer godt ut, ifølge miljøbloggerne.

LES OGSÅ: Ufarliggjør med grilling

– Vi digger Buktas panteording, der panten går til Kafé X, sier Malin Jacob, talsperson for Grønne Jenter og tidligere nestleder i Natur og Ungdom.

– Kan utvide panteordning

Miljøbloggkollektivet Gronnejenter.no gir karakter 4 til festivalen i Tromsø. De påpeker at det er usikkert hvordan for eksempel trevirke, el-avfall og farlig avfall blir håndtert etter festivalslutt.

– Bukta har ellers greie sorteringsordninger. Vi digger ordningen med at pant går til Kafe X. Vi liker også at drikkebeger er laget av maisstivelse, men festivalen kan vurdere å utvide panteordningen, sier Malin Jacob.

LES OGSÅ: Halvveis til utsolgt på Bukta

Festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen forteller at det skal sorteres avfall i seks ulike fraksjoner. Publikum kan selv sortere glass-, mat-, og restavfall på festivalområdet. Buktafestivalen i Tromsø tilbyr ikke bare pant på ølglasset. For hvert plastglass som pantes gir festivalen i tillegg 1 krone til Kafe X, en kafé for tidligere rusmisbrukere.

God utvikling

Grønt Punkt ønsket å sette fokus på miljøhåndteringen til festivalene, og er godt fornøyd med å ha funnet at ti av ti festivaler i stikkprøven kildesorterer avfallet sitt.

– Sommerfestivalene speiler på mange måter resten av samfunnet vårt. Det er ikke mange år siden søppel fløt på festivalområdene, og alt avfall ukritisk havnet i samme kontainer. Nå gjør mange festivaler en viktig innsats med sortering. Flere har til og med fått egne miljøsjefer, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter