Går en god vintersesong i møte

I de senere år har vi sett en gledelig utvikling i vinterturismen i byen.

LYSE FREMTIDSUTSIKTER: Daglig leder i Visit Tromsø, Trond Øverås, ser lyst på vinterturismen kommende sesong.   Foto: Guro Kristoffersen Lysnes

nyheter

Det opplyser daglig leder i Visit Tromsø, Trond Øverås.

- Fra vintersesongen 12/13, til sesongen 13/14 så vi en økning på 20,9 %. Vi har ingen indikasjoner på at dette tallet kommer til å synke i kommende sesong, vi har derimot grunn til å tro at det vil komme til å øke ytterligere. Dette er svært gledelige tall, og har en stor påvirkning på byens næring generelt, sier han.

iTromsøs leder: Inntrykket av Tromsø

Storbritannia og Japan

Det er tydelig at vintersesongen i Tromsø trekker oppmerksomhet hos folk fra utlandet.

-Av den turisttrafikken vi opplever i Tromsø, er hovedtyngden helt klart på turister fra utlandet. Storbritannia og Japan er blant landene som har flest besøkende hvert år, forteller Øverås.

Mens Storbritannias tall stadig øker, har vi sett en liten nedgang i turismen som kommer inn fra Japan. Øverås er likevel ikke bekymret.

- Det kommer av den økonomiske situasjonen i Japan. Vi jobber stadig med å forbedre reiserutene. Det er svært ofte tilfellet at besøkende kommer langveis fra, vi ønsker at de skal få en lettere tur nordover. Blant annet har Finland besluttet og oppretthode sin direkterute til Tromsø, noe som er av betydning for strømmen av turister, sier han.

LES OGSÅ: Hit reiser tromsøværingene på ferie

Populære vintercruise

Tidsrommet september til mars er høysesong for vintercruise. Forrige sesong hadde man 15 skipsanløp til byen. I år er antallet betraktelig høyere.

- Foreløping er det planlagt 18 skipsanløp til byen, vi forventer likevel at dette tallet kan komme til å stige. Disse tallene indikerer at turismen vil komme til å se en ytterligere økning i den kommende vintersesongen. Av erfaring vet man at turister oppholder seg lenger i byen når de kommer i cruisebåter på vinterstid, dette vil være svært positivt for landbaserte marked, som handel og lignende, smiler Øverås.

Reiselivsbyrået Visit Tromsø har flere spennende aktiviteter klare for turistene som tar turen til Tromsø i vinter.

- På grunn av stor interesse for hvalsafari, har vi utvidet dette tilbudet i år. I tilegg tilbyr vi båtturer, diverse sightseeing og hest- og hundekjøring, nordlysjakt, padletur i kajakk og mye annet som vil falle i smak hos turister.

- Vi merker også økt interesse fra aktivitetsleverandører fra andre steder i landsdelen. For eksempel fra grensen til Finmark i nord, og til nordlige deler av Nordland i sør. Dette er med på å skape et allsidig tilbud av aktiviteter, avslutter Øverås.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter