Slo ring rundt vennskapsbyen

Mange tromsøfolk møtte på Stortorget for å vise sin støtte til Gaza

Gunhild Johansen fra Palestinakomiteen førte ordet under solidaritetsaksjonen.  Foto: Aleksander Tokle

Florian Bigge (fra venstre) Maya Giffhorn, Egill Elvarsson og Ida Jakobsen hadde møtt frem for å vise sin motstand mot den israelske bombingen.   Foto: Aleksander Tokle

Ragnhild Furebotten og Anne Nymo Trulsen spilte for de fremmøtte.  Foto: Aleksander Tokle

nyheter

Fagforbundet hadde trommet sammen en rekke organisasjoner til en solidaritetsaksjon på Stortorget i dag. Med krav om øyeblikkelig våpenhvile og stans i blokkaden av Gaza, markerte de fremmøtte at de nekter å sitte stille mens bombene regner over befolkningen på Gaza.

- Det er jo veldig brutalt, sier Ida Jakobsen.

Hun hadde slått følge med Maya Giffhorn og Florian Bigge, begge fra Tyskland. Sammen ønsket de å vise motstand mot den israelske aggresjonen.

- Vi må stille opp og vise befolkningen i Gaza at vi er der for dem. Du ser vi er mange, sier Maya.

Egill Elvarsson holdt appell på vegne av partiet Rødt.

- Vi vet at befolkningen der nede setter stor pris på denne støtten. Folk som har reist ned dit pleier å vise bilder og fortelle om engasjementet, og det betyr mye.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter