Ble sjokkert over innsamlingsbeløp

Under solidaritetsmarkeringen for Gazas folk fikk proteseverkstedet mye mer penger enn ventet.
nyheter

16. juli ble det arrangert en solidaritetsmarkering for Gazas folk.  I den anledning var det også mulig å gi penger til proteseverkstedet i Gaza som hjelper de skadede. Totalt kom det inn over 17.000 kroner.

- Jeg ble helt sjokkert da jeg begynte å telle opp pengene. Det er jo helt at vanvittig at folk har gitt så mye, det er rett og slett fantastisk, sier Britt Ås i arrangementsgruppen.

Under markeringen var det ifølge Ås cirka 350 fremmøtte. Det ble ikke foretatt noen bøsseinnsamling, men det sto en bøsse på et bord ved siden av appelantene.

- Så selv om vi ikke gikk rundt å samlet inn penger gikk folk å ga så mye penger. Det er jo en svimlende sum å få inn på en time, sier Ås.

Uavkortet til Proteseverkstedet

Pengene er i dag satt inn på kontoen til proteseverkstedet i Gaza, som tidligere har vært truet med nedleggelse på grunn av pengemangel.

-  Pengene går uavkortet til proteseverkstedet og de har jo ikke hatt det spesielt bra økonomisk og dessverre er situasjonen nå slik at de virkelig trenger disse pengene, sier Ås.

Hun opplevde markeringen som både rørende og viktig.

Les også: "Ber mediene slutte å invervjue Gilbert"

- Jeg tror flere hadde behov for å komme sammen og ha en slik solidaritetsmarkering.

Vil ha flere markeringer

Og underveis i markeringen skjedde det noe, Ås opplever som fryktelig trist.

- Nesten samtidig som vi la ned rosene for Gaza i Tromsø ble fire barn drept på stranden i Gaza. Da vi hadde avsluttet markeringen lå det en tekstmelding fra Mads Gilbert som fortalte om hendelsen.

Og selv om de fikk mer penger enn ventet, mener Ås at dette er et tegn på at Tromsø bør ha flere slike markeringer fremover.

- Det er ferietid og mange personer både i Palestinakomiteen og andre er bortreist. Likevel kommer vi til å ha nye markeringer så lenge det som skjer i Gaza pågår, sier Ås.