Kunst i byrommet

Ingen som ferdes rundt i Tromsø mens sjakk-OL pågår vil unngå å legge merke til Chris Reddys kunst.

FLYPLASSKUNST: Det første tilreisende med fly til Tromsø vil oppleve, er dette fem meter høye bildet som snor seg rundt hele flytårnet på Langnes. Alle foto: Helge Matland 

I SKIPPERGATA: 5 x 5 meter måler dette bildet i Skippergata. 

nyheter

Den som kommer med fly til byen, vil kunne se et trykk av en fem meter høy tegning sno seg rundt hele foten på flytårnet. Kommer du med bil over brua og skal inn til sentrum, vil du på venstre side av Skippergata kunne se et 5 x 5 meter stort bilde på nordfasaden til Riebergygget.

Skulle du være i nærheten av sjakkmesterskapets spillehall hos Mack, vil du på nordfasaden ned mot kaia se et 10 meter langt og 4,3 meter høyt bilde, delvis et trykk på vinyl, delvis malt direkte på en garasjeport. Utenfor The Edge, hotellet hvor flest deltakere i Sjakk-OL bor, er det også et stort bilde i høydeformat.

LES OGSÅ: Raja satt Lorentzen i matt

Vil vises

Chris Reddy selv synes dette er en gyllen mulighet til å nå ut til mange mennesker som kanskje ikke på egen hånd ville oppsøkt steder hvor kunst ellers vises.

– Det er dette jeg ønsker; at alle og enhver skal kunne se tegningene mine i sine egne hverdagsrom, sier Chris Reddy.

Viktig

Sjakk-OL har vært arrangert siden 1994. Mesterskapet i Tromsø er det første som har en egen offisiell arrangementskunstner.

LES OGSÅ: Sjakk-Carlsen på frimerke

-  Jeg tror ikke man må tenke på sjakk som veldig svart-hvitt eller firkanter. Sjakk er heller linjer og kompleksiteten som ligger i alle brikkenes muligheter, sier Chris Reddy som er født og oppvokst i Tromsø.

Les mer om Reddys kunst i mandagsavisa!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter