Hjort vil til Gaza

Så lenge grusomhetene i Gaza fortsetter å finne sted, vil solidaritetsmarkeringer bli arrangert i Tromsø. Det er ordfører Jens Johan Hjort glad for.

STØTTER: Ordfører Jens Johan Hjort synes det er viktig å vise sin støtte til grusomhetene som skjer i Tromsøs vennskapsby, Gaza. Han håper på å reise til byen i løpet av høsten. Her sammen med Britt Ås i Fagforbundet i Troms, som er med på å arrangere en ny solidaritetsmarkering i Tromsø på torsdag. Foto: Pia Engman 

nyheter

 I juli ble det arrangert to støttemarkeringer for sivilbefolkningen i Tromsøs vennskapsby, Gaza. På torsdag arrangeres en ny støttemarkering, og det er mange som står samlet for at slike markeringer skal fortsette å arrangeres utover sommeren og høsten. Palestinakomiteen, Vennskapsbyprosjektet og Fagforbundet er blant dem som står bak markeringene. Nå har de også fått med seg ordfører Jens Johan Hjort på laget, som mener det er svært viktig at Tromsø viser sin støtte til vennskapsbyen Gaza.

Les også: Samlet inn over 50.000 kroner.

Nøler ikke

Ordføreren har selv nettopp kommet hjem fra ferie og har derfor ikke hatt mulighet til å være med på de tidligere solidaritetsmarkeringene. Han er likevel klar i sin tale når han vil vise sin støtte til den palestinske sivilbefolkningen.

– Her er det ingen nøling. Vi må ta sterkt avstand fra det som skjer i Gaza. Det er umenneskelig, og det trenger Israel å høre, sier en tydelig beveget Hjort.

Hjort understreker at han ikke ønsker å gi et forsvar for Hamas og deres handlinger i krigsområdet, men sier at dette handler om å være talspersoner for sivilbefolkningen i vår vennskapsby når urett blir begått. Han understreker også at dette er hans personlige mening om saken, og at det foreløpig ikke er drøftet med hans kolleger i byrådet.

Hjort forteller også at han vil gjøre det som står i hans makt for at han i løpet av høsten skal kunne reise til Gaza.

Les også: Drar i gang kronerulling for Gaza.

Samlende person

For arrangørene av solidaritetsmarkeringene er det en ekstra styrke at ordføreren nå kommer med sin fulle støtte til menneskene i vennskapsbyen.

– Han er en samlende person i kommunen, og det er kjempeviktig at Jens Johan kan stå fram og si at vi ikke kan tolerere det som skjer i Gaza nå. Det er ikke nødvendig å slå politisk mynt på det, sier Kristin Arvesen i Fagforbundet i Tromsø kommune.

Arrangørene bak markeringene sier også at de ser at tromsøfolk bryr seg om det som skjer i Gaza.

– Mange har møtt opp på markeringene, og mange har behov for å snakke sammen etterpå, sier Britt Ås i Fagforbundet i Troms.

De håper alle at folk vil fortsette å stille opp på markeringer, førstkommende er på torsdag klokka 16.

Les også: Gilbert hedret som palestinsk æresborger.