Rekorddyr rønne skal bli til ni nye eneboliger

I Fagerliveien ble en falleferdig enebolig i februar solgt for rekordhøye 17 millioner kroner. Nå skal det bygges ni eneboliger på tomta.

Her skal det bygges ni nye eneboliger.   Foto: Ronald Johansen

bolig

Det er det nyopprettede selskapet Fagerlivegen 8 AS, med daglig leder Bård Sverdrup i spissen, som står for utbyggingsplanene.

– Da huset ble solgt skapte det medieoppslag, men det var jo tomta vi betalte for. På grunn av helningen på tomten får man både utsikt vestover og østover. Det er en fantastisk beliggenhet og en stor eiendom, sier Sverdrup.

Renoveringsprosjektet, som ble solgt i et arveoppgjør i februar, skapte overskrifter i blant annet Nordlys. Det ble fastslått at det var Tromsøs, og trolig landsdelens, dyreste enebolig noensinne.

Ni eneboliger

Ifølge Sverdrup, som blant annet også er daglig leder og styreleder i Totalrenovering AS, er planene å bygge ni eneboliger i Fagerliveien.

– Det er tenkt at det skal bygges ni eneboliger – delvis i rekker, forklarer han.

Det er foreløpig uklart når oppstart på prosjektet vil være.

– Vi skal i løpet av de neste par ukene levere vår søknad til kommunen, så gjenstår det å se hva de svarer, sier Sverdrup,

Normaltiden på svar fra kommunen er mellom to og tre måneder.

– Vi håper å sette spaden i jorda til høsten, legger boligutvikleren til.

Nytt selskap

Sverdrup opplyser at det nye selskapet, Fagerlivegen 8 AS, ble opprettet i mars.

– Det er et fullstendig separat selskap, altså ikke et underselskap tilknyttet Totalrenovering AS eller lignende. Det er også flere eiere involvert, sier han.

Selskapets styre består av Sverdrup, som er styremedlem, styreleder Eskild Endrerud ogstyremedlem Ivar Bækken Ausrud.

Ifølge Svedrup har selskapet hatt planer for utvikling av tomta siden nyttår.

– Vi har jobbet med dette i et halvt år, slår han fast.

Han kan ikke på nåværende tidspunkt uttale seg om hvor mye boligprosjektet vil koste selskapet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

bolig