Bygger blokk i bakgården

I bakgården til Skipperhuset skal Totalrenovering bygge ei fem etasjer høy boligblokk.

BYGGER BAK SKIPPERHUSET: Den nye boligblokken i bakgården til Skipperhuset, som for øvrig er under renovering, vil ikke skjerme for omgivelsene, opplyser prosjektleder Ole Vidar Furnes i Totalrenovering. Foto: Carina Hansen  Foto: CARINA HANSEN

NY BOLIGBLOKK: 21 leiligheter skal bygges i bakgården til Skipperhuset i Storgata. Her er fasaden sett mot sør.  Foto: Borealis arkitekter

FRA STORGATBAKKEN: Slik vil den nye blokken bli seende ut fra Storgatbakken.  Foto: Borealis arkitekter

bolig

I bakgården til Skipperhuset i Storgata sto det tidligere et gammelt hus. Det har blitt revet og plassen brukes for tiden som parkeringsplass. I løpet av mars blir det en byggeplass.

– Vi driver med detaljprosjektering nå, men vi skal altså bygge ei ny blokk med 21 leiligheter, sier Ole Vidar Furnes i Totalrenovering.

Skjermer ikke

Den nye blokken som skal bygges vil bli like høy som nabobygningen — Odd Fellow-bygget.

– Jeg vet ikke hvor mange meter høyt det blir, men det blir fem etasjer. Selv om det er høyt, så skjermer det ikke for noen av omgivelsene rundt, sier Furnes.

Totalrenovering holder samtidig på med renovering av Skipperhuset. Der er det en rekke begrensninger fordi huset er gammelt. Den nye boligblokken skal bygges helt fra grunnen av og vil bli helt moderne. Dermed får den også heis.

Takterrasse

På toppen av bygningen skal det etableres et felles uteareal.

– Vi ønsker å gjøre litt mer ut av fellesområdet og ser for oss blant annet en grillplass. Der vil man ha utsikt sørover og ha gode solforhold.

Det er Borealis Arkitekter som har tegnet boligblokken. De 21 leilighetene vil for det meste være små leiligheter, men det skal bli noen få store leiligheter.

– Vi opplever at det er ettertraktet å bo i sentrum, spesielt blant unge. Dette ligger jo svært sentralt, sier Furnes.

Omtrent samtidig som byggingen starter i Storgata starter Totalrenovering også å bygge ei boligblokk i Skippergata 26, på nabotomten til Brødrene Johannessen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

bolig