Her rives toppetasjen

Etter flere års strid om byggehøyden på dette bygget i Biskop Berggravs gate, har den nye eieren startet rivingen.

FOR HØYT: Kommunen har i flere år krevd at tidligere eier måtte rive toppetasjen. Foto: Marius Hansen  Foto: Marius Hansen

bolig

I vinter ble Biskop Berggravs gate 25 B solgt på tvangssalg for fem millioner kroner. I forbindelse med salget må den nye eieren etterkomme kommunens pålegg om riving av øverste etasje for at boligen skal bli lovlig. Nå er arbeidene i gang.

LES MER: Tvangsselges

Ikke godkjent

– Vi skal rive til godkjent byggehøyde, sier John Bjørklund som kjøpte huset på tvangssalg.

Biskop Berggravs gate 25 B har manglet godkjent byggetillatelse. Årsaken var at kommunen mente huset var bygd vel én meter for høyt, noe den tidligere eieren har protestert på.

Kommunen har godkjent endringene som nå gjennomføres, og viser til pålegget fra 13. Juli 2010 om retting ved at øverste del av bygningen må rives slik at gesimshøyden ikke overstiger åtter meter.

LES MER: Avviser forskjellsbehandling

Innflytting i juni

Bjørklund har engasjert et byggefirma til å ta seg av rivingen, selv skal han gjøre boligen ferdig innendørs.

– Vi har begynt arbeidene både ute og inne. Vi er en familie på fire og jeg regner med vi flytter inn i løpet av juni, sier den nye eieren fra stillasen som er reist i forbindelse med rivingen.

LES MER: Toppetasjen skal bort

Hva som skjer med nabohuset, Biskop Berggravs gate 25 A, er ennå ikke avklart. Også her er det krav om riving av toppetasjen før huset kan tas i bruk som bolig. Kommunen avventer nå hva tiltakshaveren av denne boligen foretar seg.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

bolig