Den 26. mai 2016 er det lansering av boka «En søster for lite» av Ingrid Kjelstrup. Etter syv og et halvt år er alle dokumentene, tankene og følelsene til søsteren samlet.

foto
LANSERING: Slik blir omslaget på boka «En søster for lite». Det er Forlaget i Vestfold som gir ut boka. Myriam Halden Bjerkli, forelegger i forlaget, forklarer at boka foreløpig har et opplag på 1.500 eksemplarer.

LES OGSÅ: – Jeg var livredd for at hun skulle bli glemt

Kjenner historien godt

Elisabeth Berg Hass, journalist og forfatter, har vært Kjelstrups mentor. Det var hun som fattet interesse for manuset og kontaktet forlaget på vegne av Kjelstrup.

– Vi leste selvfølgelig om historien da det skjedde i 2009. Da hun tok kontakt med oss, var vi med en gang interessert, sier Myriam Halden Bjerkli, forelegger i Forlaget i Vestfold.

– En av grunnene til at vi også ønsket å gi ut denne boken, er at denne saken dessverre ikke er unik. Det har vært mange slike saker, der eksisterende eller tidligere partnere tar livet av den de ofte hevder å elske. Hva er det som gjør at noen velger en slik «løsning?» Kan man se det komme, forhindre det, hjelpe de involverte – både gjerningsperson og offer – på noe vis? Kan man ved å sette søkelys på problemet – utover medias store oppslag når det allerede har skjedd – kanskje forhindre at det skjer igjen? spør Bjerkli.

LES OGSÅ: – Jeg husker dagen veldig godt

Hun forteller videre at det ikke kun er handlingen som er interessant, men hvordan Ingrid Kjelstrup i ettertid har bearbeidet sorgen og hvordan man lever videre etter en slik tragisk hendelse.

foto
DELER SIN HISTORIE: Ingrid Kjelstrup (51) gir ut bok der hun forteller om sorgprosessen etter at søsteren ble drept.

– Plasserer ikke skyld

– Vinklingen på historien er jo hvordan man kommer seg gjennom en slik krise. Boka plasserer ikke noe skyld, men det handler om hvordan man lever etterpå. Det er det som gjør boka så interessant, sier hun.

– Vi har prøvd å holde boka nøytral. De fleste vet hva som skjedde, og historien er kjent, legger hun til.

Boka har et foreløpig opplag på 1.500 eksemplarer.

– Innholdet i boka går på forholdet til de to søstrene, den dagen Ingrid fikk beskjed og om livet etterpå. Vi ønsker ikke å legge sten til byrden for noen, avslutter hun.