iTromsø skrev i fjor høst om den Tromsø-bosatte jenta fra Honningsvåg som er sterkere enn de fleste. Sigrid Bye Skille (22) driver med bodyfitness og har tatt en fysioterapiutdanning parallelt med en personlig trener-utdanning som hun snart er ferdig med.

– For meg handler det ikke om hvordan jeg ser ut, der er så mye mer enn det. Det handler om treningsgleden, den er så viktig, sier Bye Skille.

Hun forteller at kroppspresset har eskalert veldig den siste tiden.

– Det har gått over stokk og stein – det er ingen grenser for hva folk legger ut nå om dagen, sier 22-åringen.

– Jeg tror det er mange usikre jenter som søker bekreftelse ved å legge ut bilder av magen eller rumpa. Jeg legger ikke ut sånne bilder bare for å gjøre det, sier Bye Skille.

Vil ha det bra

Bye Skille passerte nylig 4.000 følgere på bildedelingstjenesten Instagram, og forteller at det har sin pris å være eksponert i offentligheten.

– På sosiale medier er det ikke så mye negativ feedback, men det kommer når jeg er ute i media. Jeg tror folk er litt mer forsiktige når det er mer privat ved at de vet at kommentarene går direkte til meg.

Hun er selv aktiv på bildedelingstjenesten og legger ut bilder fra blant annet treningsøkter.

– Jeg bruker ikke Instagram for å vise fram formen, men for å legge ut prestasjoner. Det er mange som legger ut formbilder og belfies, og det begynner jeg å bli lei av, sier Bye Skille.

22-åringen er bevisst på hvor hun selv står i den saken, og prøver å unngå å bidra til at kroppspresset øker.

– Jeg tror det handler om å ha det bra med deg selv, og hvor bra man har det definerer man ikke ut fra hvor mange «likes» man har på rumpa. Man må finne ut av hvem man er – hva liker jeg? Så bør man heller holde på med det enn å prøve å leve opp til idealet, sier Bye Skille.

Lidenskap

Fitness-jenta legger selv ut bilde med mål å oppdatere venner, inspirere og dele øvelser fra egen trening.

– Jeg blir veldig inspirert av alle som utøver noe med lidenskap – det være dans og sang eller sjakk, det trenger ikke være trening. Det at det ble det for meg for syv år siden har sine årsaker, og det har blitt en så utrolig stor del av meg, avslutter Bye Skille.