I en pressemelding opplyser kommunen om at avtalen mellom Tromsø kommune og ISS, som ble inngått 13. oktober, kanselleres umiddelbart.

Avtalen ble inngått av det forrige byrådet etter en åpen konkurranse, og inneholdt renholdstjeneste for omtrent 25 prosent av renholdsarealet i kommunen. Nå skal renholdstjenestene i kommunen fortsatt utføres av kommunens ansatte.

Les også: ISS tar over renholdet i kommunen

- En julegave

Etter at det ble kjent at avtalen kanselleres, møtte Kristin Røymo de Fagrent-ansatte på Tromsdalen skole fredag formiddag.

Der fikk Elisabeth Hansen en god klem av byrådslederen etter å ha fått vite at hun nå kommer tilbake i jobb.

- Det er som å få en julegave på forskudd, sier Hansen til iTromsø.

Rask løsning

– For byrådet har det vært viktig å finne en rask løsning i denne saken. Løsningen som vi sammen med ISS har funnet er bra for dem som har sine jobber i Tromsø kommune. Jeg er glad for at ISS har vært løsningsorientert og strukket seg langt for å finne en god løsning for alle parter, sier byrådsleder Kristin Røymo (Ap).

Kommunen vil betale en engangskompensasjon på 1.450.000 kroner til ISS. Dette skal dekke bortfall av inntekter og utgifter renholdsfirmaet har hatt i forbindelse med inngåelsen av kontrakten.

Les også: Mener byrådets ISS-avtale er direkte fiendtlig

Krevende

– Vi forstår at dette har vært en krevende sak for Tromsø kommune. ISS har et godt forhold til kommunen, noe som har bidratt positivt til å finne en god og rask løsning, sier konserndirektør for Renhold Norge i ISS Facility Services AS, Hans Georg Høgevoll-Garstad.

foto
Kristin Røymo, Jens Ingvald Olsen og Ingrid Marie Kielland reagerte kraftig på byrådets renholdsavtale med ISS. Nå er avtalen kansellert. Foto: Ronald Johansen