Enhetsleder i Omsorgstjenesten sentrum, Jorun Mikalsen, kan fortelle at enhetene i hjemmetjenesten deler æren av å bli nominert.

– Det må bety at vi har ansatte som profilerer Tromsø kommune på en god måte og med gode holdninger. Det setter vi veldig stor pris på.

– Det er ikke så ofte vi er i avisa, og de gangene vi er det så er det fordi noen er misfornøyde. Det er sjelden man får se gladsakene, og da føles det godt å få en anerkjennelse av arbeidet vårt ved at byens befolkning har nominert oss, sier Mikalsen.

1500 brukere

Hjemmetjenesten i Tromsø kommune består av 662 årsverk, ganger man det med to får man antall hoder som jobber i hjemmehjelpen.

Med over 1500 tjenestemottakere over hele Tromsø er hjelpepleierne i sving døgnet rundt.

– Tromsø er en kjempestor kommune som strekker seg langt. Vi har ansvaret for alt fra avansert hjemmesykepleie, medisinering, hjemmehjelp, praktisk bistand, trygghetsalarmer, dagsenterplasser og aktivitetstilbud, sier Mikalsen.

Mange berørte

Hun mener høydepunktet er å møte brukerne der de bor.

– Det å kunne gi hjelp i deres eget hjem oppleves som givende. De fleste ønsker å bo hjemme lengst mulig, og da er vi med på å gi trygghet og helsehjelp der de er, sier hun.

Mikalsen forteller om en jobb som er variert. Ingen dager er like og hjemmehjelperne kan oppleve store utfordringer når de møter brukerne i private boliger som ikke er tilrettelagte.

– Det er mange som er berørt av hjemmetjenesten. Vi jobber ofte i det stille og er ikke så gode på å profilere oss, derfor er ikke alltid like enkelt å få skryt, sier Roar Evjen, enhetsleder i hjemmetjenesten på Kvaløya.

Vinnersjanse

De legger til at Norge har verdens beste velferdsordninger, og at forventningene er høye til hva kommunen skal ordne opp i.

– Jevnt over er folk veldig fornøyde med jobben vi gjør. Vi tilbyr tjenester til et stort antall av byens innbyggere, så jeg tror vi kan ha en reell vinnersjanse, sier Mikalsen før hun legger til at Henrik Romsaas også har gjort seg fortjent til tittelen Årets tromsøværing.

– Han er et positivt og engasjert menneske som profilerer kommunen på en flott måte, sier hun.

Også Yalda og Bård Sverdrup i Totalrenovering fortjener tittelen, mener Evjen.

Roar Evjen ved Kvaløya hjemmetjeneste, Bodil Skotnes ved Nordøya hjemmetjeneste og Jorun Mikalsen ved Omsorgstjenesten sentrum. Sammen med ansatte ved Heracleum bo- og servicesenter i Tromsø. Foto: Tom Benjaminsen