Det hele startet i juli i år. Trine Lise Olsen var konferansier under revyfestivalen på Høylandet, mens Tom Sterri satt i juryen. Det var allerede klart at Olsen skulle sette opp forestillingen «Æ har rett» på Hålogaland Teater til høsten, men en ting manglet hun. En regissør. Dermed gikk hun opp til Sterri og søkte gode råd hos teaterveteranen.

– Han ga meg en liste over regissører han kunne anbefale, men da teatersjef Nina Wester så listen kontaktet hun han og heldigvis sa han ja. Det er rett og slett helt vilt, sier Olsen.

Mer enn bare morsom

Mandag formiddag var allerede Olsen og Sterri i gang med prøvene på Chat Noir i Oslo. Sterri som blant annet er kjent som både skuespiller, produsent, regissør og programleder innenfor flere konsepter og på mange teaterscener. Man har blant annet sett han på Hotel Cæsar og Olsenbandens første kupp. Men Olsen tar han seg tid til, det mener han det virkelig er verdt.

– Trine Lise er et helt fantastisk menneske. Hun gjorde en fantastisk jobb på Høylandet og det har vist seg at hun i tillegg til å være veldig morsom er ei dame med dybde og sterke holdninger. Noen mennesker får man god kontakt fra første møte og et slikt menneske er Trine Lise, sier Sterri til iTromsø.

«Æ har rett» er ei forestilling som skal være mer enn bare morsom. Her forteller Trine Lise sin egen historie og ser på tragiske sider ved sin oppvekst. Det vil ikke Sterri at skal forsvinne mens de jobber med forestillingen.

– Dette kommer ikke til å være noe i nærheten av et Stand-up show, men en ordentlig teaterforestilling. Hun kommer til å ta med seg publikum ned i mange dype daler, men vil også levere masse humor. Likevel skal ikke de alvorlige delene ufarliggjøres, de skal få stå i kraften alene, sier Sterri.

Gleder seg til Tromsø

Både Sterri og Olsen er derfor opptatt av å jobbe med spennvidden mellom det humoristiske og det mer tragiske. Det synes Sterri er veldig interessant.

– Nå jobber vi med hvordan hun skal formidle stoffet, hva vi skal ta med og hvor vi skal putte humoren slik at den ferdige forestillingen står igjen som en enhet.

Arbeidet med forestillingen vil finne sted i Oslo denne uken før Sterri kommer opp til Tromsø den 28. oktober. Det gleder han seg til.

– Tromsø er en levende og morsom by med mange gode fiskerestauranter og mye liv. Det blir nok ikke kjedelig.

Forestillingen har première 14. november på Hålogaland Teater.