Som iTromsø allerede har skrevet, blir det ikke arrangement på Strandtorget i august. Årsaken er at kommunen trenger arealet i forbindelse med avviklingen av sykkelrittet Arctic Race og Norway.

Annen løsning

Ifølge kommunikasjonssjef Pål Jakobsen har han allerede vært i møter med majoritetseieren av Ølfestivalen, John Werner Larsen. Da ble en rekke muligheter drøftet – blant annet en flytting til søndre del av Prostneset.

– Men det gjenstår å få avklart med Tromsø Havn som eier området. Dersom det blir enighet her, tyder alt på at festivalen går som planlagt.

Folkefest

Pål Jakobsen forteller at kommunen lenge har hatt planer om å lage en folkefest lørdag ettermiddag og kveld på Prostneset.

– Dersom det kan løses ved at vi får til en avtale med Ølfestivalen, er det topp. De har personell, teltet og artister. Det eneste spørsmålet som må avklares er serveringsbiten og hvordan det skal løses ettersom kommunens arrangement skal være for folk i alle aldre.

Ikke ideell plass

– Det er en kjensgjerning at både den tidligere og dagens festivalledelse ikke har vært helt fornøyd med Strandtorget som arrangementsplass.

– Heller ikke kommunen har hatt en god følelse i løpet av de 13-14 årene festivalen har gått av stabelen. Så dersom vi nå kan finne en god plassering på Prostneset, er mye løst, mener Pål Jakobsen.

Klar for endring

John Werner Larsen sier at han er klar for de endringene kommunen skisserer:

– Tromsø Parkering har sagt ja. Nå venter vi bare på et positivt svar fra Tromsø Havn.

– Det blir vanlig festival fra onsdag til og med fredag. Så inngår vi i folkefesten til kommunen som vi forstår blir en gratis løsning for store og små.

– For vårt vedkommende vil vi søke skjenkebevilling på vanlig måte. I den forbindelse håper vi å finne løsninger for servering lørdag – om så på et lukket område, sier John Werner Larsen.

Det hører med til historien at kommunen også skal benytte ølteltet hele søndag mens sykkelrittet pågår.