Kulturdepartementet fordeler 2,263 millioner kroner til idrettsformål i 2015. Det er 403 millioner kroner mer enn i 2014. Vanja Terentieff, byråd for næring, kultur og idrett i Tromsø kommune skryter av tilskuddet.

– Det er ingen hemmelighet at vi mangler hallkapasitet i Tromsø. Forhåpentligvis betyr dette at vi får opp farten på bygging av haller, sier Terentieff.

40 mill.

I overkant av 40 millioner kroner vil bli tildelt Troms og deretter tildelt de forskjellige kommunene. Det er ennå ikke sikkert hvor mye Tromsø vil få.

– Det er fylket som fordeler midlene. Vi får se hva det blir til, men i Tromsø har vi klare prioriteringer for hva vi først og fremst vil bruke pengene på, sier Terentieff.

- Vår prioritet er først og fremst å få bygget Tromsøbadet i henhold til vedtatt Kommunedelplan for idrett og friluftsliv, sier hun.

Restaurering

Forrige uke skrev iTromsø om Stakkevollanhallen som lider av uhygieniske forhold. Pål Kristian Olsen, avdelingsleder for teknisk drift ved avdeling for kultur og idrett i kommunen fortalte til iTromsø at de ikke har råd til rundvask av hallen. Han fortalte også at de har vært plaget med vannlekkasjer. Pengene fra regjeringen er ment for bruk på bygging og rehabilitering av idrettsanlegg. Da mener Terentieff det er naturlig å vurdere søknad i forhold til vedlikeholdsmidler.

– Som sagt er vår prioritering Tromsøbadet. I forhold til den økningen som nå kommer fra regjeringen er dette en mulighet for å søke midler til noe rehabilitering av idrettsanlegg, sier byråden.

Terentieff håper at fylket vil se at Tromsø er en kommune med sterk vekst og har et stort behov for friske midler når de skal tildele pengene.

– Vi håper at en god del av pengene skal komme denne veien, sier hun.

foto
Vanja Terentieff, byråd for næring, kultur og idrett i Tromsø kommune. Foto: Christer Pedersen