Ikke mye tyder på at det lenger er en barnepark. Når iTromsø er på stedet er det bare et par huskestativer som minner en på at området egentlig er ment for lek og moro. Også bygget tilhørende parken har flere vegger som det er tagget på.

– Det er lenge siden at bydelsrådet fikk tilsagn fra kommunen om 200.000 kroner til oppussing av lekeparken, men siden da har svært lite skjedd, sier Anne-Julie Klæboe.

– I nærområdet av lekeparken bor det vel 30 barn under åtte år, og barneparken blir godt brukt av alle. Kommunen har ikke oppgradert den ennå. Derimot har de fjernet et lekestativ og laget en liten sanddynge som barna kan leke i, legger hun til.

Uventet varsel

Klæboe forteller at hun i over lengre tid har vært i kontakt med barnerepresentant for plan- og byggesaker i kommunen med sin bekymring over at parken skulle bli brukt til noe annet. Første gang var i 2012.

– Spesielt var jeg bekymret med tanke på at vi hadde fått nabovarsel om at huset i parken skulle rives, men siden da har saken blitt satt på vent, og vi vet ikke hvorfor, sier Klæboe.

Hun forteller at huset, hvor det blant annet er toalettfasiliteter, brukes hyppig av Fjellveien barnehage.

– Også barna i området hadde hatt behov for å benytte seg av toalettene her, også ha et sted å varme seg.

Flere planer

Bydelsleder i Tromsdalen forteller at de fikk 200.000 kroner fra kommunen til oppgradering av parken for fire år siden.

– Dette med formål om å få til en møteplass for eldre, også lekeplass for barna. Parken og huset skulle oppgraderes og vedlikeholdes ved hjelp av dugnad som både foreldre og «Gutta på Skauan» har sagt seg ville til å gjøre noe med, sier bydelsleder i Tromsdalen, John Pedersen. De resterende pengene skulle brukes til innkjøp av materiell.

– Men siden dette er et kommunalt område, må vi få klarsignal fra kommunen til å bruke pengene først, sier Pedersen.

Siden 24. april har iTromsø prøvd å få tilsvar fra kommunen. Etter å ha kontaktet byråd for finans, Jonas Stein (V), ble vi videresendt til politisk rådgiver for byutvikling, Tom Erik Forså. Etter å ha ventet på svar i noen dager, ble vi så videresendt til Jonas Stein igjen. Han forteller til iTromsø at han ikke kan gi svar før i neste uke.

foto
ETTERLYSER PENGENE: (fra venstre) Andre Jensen og Anne-Julie Klæboe forteller at ikke mye har skjedd i barneparken siden bydelsrådet for noen år tilbake fikk tilsagn om 200.000 kroner fra kommunen til oppussing av den. Foto: Rune Stoltz Bertinussen