På 90-tallet tok Pokémon-francheisen verden med storm, med både Gameboy-spill, TV-serie og kortspill. På barneskoler over hele landet ble det samlet, byttet og spilt med kortene.

Nå tar Pokémon-interesserte Andreas Nordeng (22) grep for å blåse liv i kortspillet igjen. Torsdag arrangerte han Pokémon-verksted på Tvibit, hvor oppmøtte fikk lære seg kortspillet.

Nordeng ønsker å legge til rette for et nytt Pokémon-miljø i Tromsø.

– Drømmen er jo å kunne starte en Pokémon-liga i byen. Ved å invitere folk hit til Tvibit vil nybegynnere lære seg å bruke kortene sine i faktisk spill, noe som er veldig morsomt.

Vil bygge seg opp

Selv begynte Nordeng å spille med Pokémon-kortene sine under pandemien.

– Jeg har samlet kort siden jeg var liten, men sent i 2020 lærte jeg meg hvordan man faktisk skal bruke de. Dette initiativet vil gi rom for flere yngre i samme situasjon.

KOMMET FOR Å BLI: Andreas Nordeng (22) ønsker å tilrettelegge for Pokémon-interesserte i byen, men også gi andre mulighet for å lære. Foto: Frida Kristine Mogård

22-åringen har planer om å fortsette på Tvibit.

– Nå som vi ser at dette er av interesse for noen, planlegger vi å sette opp faste tider her. Det er lite muligheter for oss som interesserer seg for dette, men nå får vi kanskje bygget oss opp litt. Etter hvert hadde det vært gøy å spille mot hverandre i interne turneringer også.

Nye folk i nytt miljø

22 år gamle Johannes Bøckmann jobber på Legoloftet i Tromsø sentrum, og fikk vite om kurset av en kunde.

– Jeg er alltid åpen for å prøve nye ting, og dette virket som en morsom aktivitet å begi seg ut på. Det var en god mulighet for å møte nye folk i et nytt miljø også.

Bøckmann sier det er gøy å se at folk starter opp nye ting i byen.

– Det virker som om mange ønsker å gjøre noe, men det er veldig få som faktisk tar initiativ. Så når et slikt tilbud først dukker opp burde man utnytte det.

– Selv om jeg er ganske grønn og ikke helt vet hva jeg driver med enda, legger han til.

MOTIVERT NYBEGYNNER: Johannes Bøckmann (22) sier dette er et fint initiativ for byen. Foto: Frida Kristine Mogård