"Lyn skal til "Gokk" i første runde i cupen!!!" skriver Lyn Damer på sine egne Facebook-sider om oppsettet for den første cuprunden.

Videre skriver man:

- Vanligvis er første runde i NM senior en lokal affære, men denne gang har NFF satt oss opp på langtur til Tromsdalen (TUIL). Tromsdalen er en bydel i Tromsø, og spiller til daglig i 2. divisjon. I fjor ble de nummer 2 etter Stakkevollan, som også slo de ut med 2-1 i første runde i NM, og konkluderer til slutt med:

- Jaja, dette kan bli artig.

- Tar rollen som "cocky" Oslo-lag

Administrativ leder for Lyns damelag, Kristoffer Smith-Meyer, humrer når han blir bedt om å utdype klubbens Facebook-melding.

- Det er artig å skape litt ekstra blest rundt kampene. Og så vi må ta på oss rollen med å være et litt "cocky Oslo-lag", sier Smith-Meyer.

1.-divisjonslaget har tidligere gjestet Fløya til flere seriekamper. Nå bedyrer Lyn-lederen at laget gleder seg til kamp i Tromsø.

- Vi har hørt veldig mye fint om banen og området som ligger rundt, og vi har aldri møtt Tromsdalen til obligatorisk kamp. Så det er noe vi gleder oss til, sier han.

- Så fort folk har fått fri fra skole, jobb og praksis til å ta denne turen på en onsdag, så er det noe vi vil glede oss til.

Fem lokaloppgjør

Det er 11 nordnorske lag med i 1. runde i cupen. Det betyr fem lokaloppgjør fra Bossmo/Ytterns møte med Grand Bodø og nordover til finnmarksderbiet Bossekop-Porsanger.

I Tromsø spiller byens to andre 1. rundelag mot hverandre, når Fløya er vertskap for Stakkevollan. Kampen skal spilles innen onsdag 22. april.

Turisme er en stor næring i Tromsø, hvor folk fra alle kanter av verden kommer for å oppleve blant annet nordlyset og midnattssolen. På denne årstiden vil neppe Lyn-damene få gleden av noen av delene, men det blir heldigvis heller ingen dyr tur.

- Siden vi er det eneste laget som må reise langt i denne cuprunden, så har fotballforbundet en god ordning som gjør at vi får alle utgifter med turen dekket, sier Kristoffer Smith-Meyer.