Bjørn Seblom Granmo (7) har alltid vært glad i å sykle og forrige helg fikk han en ny sykkel.

– Den har 24 gir, forteller han entusiastisk.

Men første tur på den nye sykkelen gikk ikke helt som planlagt.

– Det er skikkelig ekkelt og vanskelig å sykle på grunn av så mange store hull i asfalten og det er kjempefort å dette, forteller han.

Ber om ordfører-besøk

Derfor har han nå sendt et brev til Jens Johan Hjort hvor han ber om hjelp. I brevet skriver han:

«Kjære ordfører. Jeg heter Bjørn og går i 2. klasse på Ersfjordbotn skole. Kan du vennligst gi oss asfalt? Her er det masse hull i veien og farlig å sykle til skolen. Kan du være så snill og besøke klassen min? Hilsen Bjørn Seblom Granmo».

Skummelt for ungene

Pappa Lars Petter Granmo forteller at sønnen kom på ideen om brevet helt selv.

– Han har møtt ordføreren før og bestemte seg for å skrive et brev til han. Det er enkelte partier hvor det er store hull i hele veibanen og det er skummelt for ungene å sykle der.

Følg iTromsø Sør-Kvaløya for flere nyheter fra ditt område!

Nå håper Bjørn (7) at ordføreren kommer på besøk til klassen.

– Jeg håper han kommer og gjør sånn at veien blir bedre, så blir det bedre å sykle.

Hyggelig invitasjon

Ordfører Jens Johan Hjort takker for Bjørns invitasjon.

– Jeg har ikke fått lest brevet ennå, men her høres det ut som vi må ta turen utover. Det er en hyggelig invitasjon og jeg skal prøve å få med meg en medarbeider i kommunen som har asfaltkompetanse og som kjenner området, sier han til iTromsø.

DYPE HULL: Bjørn Seblom Granmo (7) og pappa Lars Petter Granmo sier det er umulig å vite hvor dype hullene i veien er når det er regn i dem. Foto: Marte Gilstad
VIL SYKLE: Bjørn Seblom Granmo (7) vil gjerne sykle til skolen, men synes det er farlig på grunn av store hull i asfalten. Foto: Marte Gilstad