Det melder varslingstjenesten Varsom.no.

«Krevende forhold! Det ventes mange ustabile fokksnøflak som er lett å påvirke. Regn trekker sakte ned i snøen – skred i vedvarende svakt lag kan ikke utelukkes», står det på deres nettside.

De anbefaler at man unngår terreng brattere enn 30 grader, samt utløpssoner for skred, og advarer om at det kan være lett å utløse store skred i områder med fersk fokksnø.

Like før klokken 9 mandag morgen fikk politiet melding om et skred i Lavangsdalen, på vestsiden av E8 i området under Pernilsfjellet og Stortinden.

Skredet skal ikke ha nådd veien, skriver politiet på Twitter.

Farevarsel søndag

Skredfaren er delvis et resultat av den sterke stormen i helga, står det på Varsoms nettsiden.

«Sterk vind og snøtransport første del av døgnet vil gjøre at fokksnøflakene ikke får stabilisert seg.»

Søndag sendte Meteorologisk institutt ut et oransje farevarsel om svært kraftige vindkast i kyststrøkene av Finnmark søndag kveld og natt til mandag.

«Det er ventet opp mot orkan styrke i middelvind med lokalt svært kraftige vindkast på 38–43 m/s i kyststrøkene av Finnmark, først i de vestlige områdene. Det kan også lokalt være ekstremt kraftige vindkast over 43 m/s på kysten», sto det i farevarselet.

Og stormen ble merket også her i Tromsø. Vinden førte blant annet til at Sandnessundbrua måtte stenges, og at en båt sank i småbåthavna. Både fylkesvei 864 i Oldervik og fylkesvei 7892 i Brokskaret ble stengt på grunn av skredfare søndag.

KNEKT: Uværet har herjet i havna i Tromsø sentrum. Ved Vervet knekte en flaggstang. Foto: Daniel Lilleeng

Varsom.no er et samarbeid mellom NVE, Statens vegvesen og Meteorologisk institutt.