Andre lørdag etter at påskehelga er unnagjort, gjenstår det bare en helg av vintersesongen igjen i fjellandsbyen.

– Men så vil den til gjengjeld bli svært morsom og severdig for de som kommer hit. Da skal vi arrangere Pool Race, et arrangement vi har hatt i flere år.

Øystein Johansen, daglig leder i Målselv fjellandsby, forteller at dette går på at man lager et utendørs svømmebasseng på rundt 20x6 meter, og med en vanndybde på rundt meteren.

– De som er med kommer ned bakken mot bassenget, og kan velge om de vil kjøre på ski ut i bassenget, eller prøve å hoppe over. Dette har vært voldsomt populært , og mange kommer igjen og igjen for å se på dette. De gangene vi har kjørt dette har svært mange møtt opp, sier Johansen.

Flere og flere gjester

Johansen forteller at mens man i fjor hadde en høyst variabel sesong på grunn av koronapandemien, har besøket i fjellandsbyen økt utover vinteren.

– Det startet med julebord i november, og dreide seg etter hvert mot åpning av bakkene.

– Jeg har ikke tallene foran meg nå, men vet at antallet gjestedøgn i anlegget har vært mer enn på mange år, og vi har gjennom sesongen hatt åpent her opp mot fire døgn i uken. Torsdags-besøket har vært litt labert, så det bør bedre seg neste sesong dersom vi skal fortsette med det, sier han.

Johansen forteller at man i år for første gang har produsert kunstsnø så sent som i mars.

– Dette var noe vi faktisk gjorde for å ha nok snø til årets påske.

FJELLANDSBYEN: – Brukbart besøk i påsken, forteller daglig leder Øystein Johansen. Foto: Stein Wilhelmsen

Kontrakter med allierte styrker

Johansen forteller at Målselv Fjellandsby i år har allierte styrker som gjester i fjellandsbyen, både som brukere av overnattingskapasiteten, og som brukere av alpinbakkene.

– Med disse som brukere har vi i perioder i vinter hatt åpent sju dager i uka, noe som skjedde i forkant av årets store vinterøvelse. Men de kommer igjen i mange år framover. Vi har tegnet kontrakter over flere år med grupper fra flere nasjoner, noe som selvfølgelig gir oss et ekstra bein å stå på i vintersesongen.