I seks år har Seniorrevyen spredt latter og glede blant både unge og gamle tromsøværinger.

I sommer var den aktive pensjonistgjengen å finne på Kulturhusets scene med sin sjette revy – og nå kan det hende at de havner i søkelyset på en helt ny måte.

Seniorrevyen er nemlig en av i alt ti finalister i konkurransen om å bli «Årets tromsøværing».

– Det har vi registrert – og det var med skrekkblandet fryd, sier revymedlem Bitten Barman-Jensen på telefon.

Hun synes det er stor stas at revyen er nominert i den engere kretsen av finalister.

– Vi ble veldig glade, og det viser om ikke annet at det noen som setter pris på det vi gjør, sier hun.

Seniorrevyen er kanskje mest preget av glam og moro, men årsaken til at revyen så dagens lys er alvorlig, forteller Barman-Jensen videre.

– Det var i forbindelse med et møte i forbindelse med den årlige «Eldredagen» for noen år siden. Vi var en gjeng som ville vise at byens seniorer fortsatt er en ressurs for samfunnet, selv om vi ikke lenger jobber ni til fire, sier hun.

For byens eldre har kun to «roller» i samfunnet og samfunnsdebatten.

– Vi er enten «skrøpelige og pleietrengende», eller så er vi helt usynlige. Det har vi sett oss leie på, sier Barman-Jensen.

Ifølge henne er situasjonen den motsatte, og medlemmer fra revyen er med på å skape liv og røre i kulturtromsø.

– Randi Nilsen – som er 96 år gammel – skal ha dukketeaterforestilling på Rådstua, og det er flere medlemmer i seniorrevyen som er med i dukketeateret, forteller Barman-Jensen.

Revyen har som sagt holdt det gående i over seks år, og det er ingen planer om å trappe ned på virksomheten. Det til tross for at enkelte av de opprinnelige medlemmene har falt fra av ulike grunner.

Dog skulle Barman-Jensen gjerne sett at flere eldre ble med på å lage revy.

– Vi som startet revyen i sin tid kom ofte fra småsteder og distriktene der revymiljøene var sterke. Det var revyer på alle ungdomshus da vi vokste opp, og vi var gjerne del av disse, sier hun.

Så hun sender derfor ut en sterk oppfordringer til andre revyinteresserte eldre.

– Kom og bli med oss! Det er plass for alle i en revy – og man trenger ikke å stå på scenen. Vi trenger folk som er flinke med kostyme, med å skrive eller instruere. Det finnes oppgaver til alle, sier hun.

For potensielle revymedlemmer vil det bli holdt et informasjonsmøte på Heracleum like over nyttår, et møte hun håper blir velbesøkt.