Mandag dukket Petter Nyquist, bedre kjent som TV-personlighet «Petter Uteligger», plutselig opp i Tromsø.

Under sitt første besøk på Kafé X i Vestregata hadde han med seg smågodt. Ikke mindre enn 400 påskeegg fylt med påskegodt, faktisk.

– Petter er gull!

Brukerne av kafeen for mennesker med rusutfordringer syntes det var stas med besøk fra TV-kjendisen. Nyquist stilte med glede opp på alle fotoforespørsler fra gjester og personale.

– Vi hørte noen rykter om påskeegg, så da var det greit å bli sittende litt, humrer Alf Hågensen.

GLAD FOR Å MØTE PETTER: Fra venstre: Alf Hågensen, Hege Johansen, Mickael Sommerseth og Tor-Andre Tøllefsen var på Kafé X mandag. Foto: Helge Skog

– Vi måtte jo vente litt, for å få treffe han Petter. Han er bare gull! Han utdanner det norske folk gjennom å vise virkeligheten, og viser fram folk man ellers ikke ser på TV, sier Hege Johansen.

Erfaringskonsulent i Nav, Mickael Sommerseth, sier seg enig med Johansen.

– Fra et brukerperspektiv gjør Petter en viktig innsats. Han bygger bruer mellom dem som sliter med rus eller utenforskap og andre folk, sier Sommerseth.

Fra Nordkapp til Lindesnes

Det var på vegne av stiftelsen Petter Uteligger, som ble opprettet i 2016, at Petter Nyquist svippet innom Tromsø mandag.

– Vi reiser fra Nordkapp til Lindesnes, og deler ut 4.444 påskeegg på veien, forklarer han.

Nyquist påpeker at jula er en høytid hvor mange inkluderes, og bryr seg om hverandre, men at dette går litt i glemmeboka etter jul. Tidligere har stiftelsen delt ut påskeegg i og rundt Oslo-området, men i år ønsket TV-kjendisen å utvide sin funksjon som påskehare til hele Norge.

– Jeg tenkte: «Faen, hvor vanskelig kan det egentlig være?». Så da leide vi en bil – og her står vi!

Glemmes etter jul

Tidligere rusbruker Siv Løvland heiv seg med som hjelper reisekompanjong.

– Jeg elsker å gjøre noe for andre, og lever lenge på opplevelsen i å få møte mange nye folk. Nå får jeg sett Norge fra Nordkapp og ned, og lærer samtidig mye, smiler sørlendingen.

Selv et påskeegg med smågodt kan ha mye å si for personer med rusutfordringer, erfarer Løvland. Nyquist er enig.

– Dette påskeegget redder ingen. Men bare tanken, og gleden ved å treffe andre kan være et lyspunkt, sier han.