I fjor var det bergensmilliardæren Trond Mohn som ble årets tromsøværing, for sine milliongaver til TIL og Universitetet i Tromsø. Nå kan du være med å bestemme hvem som blir årets kandidater til prisen som har vært utdelt siden 1986.

– Årets tromsøværing har blitt en årviss tradisjon for iTromsø og byen. Vi ser at engasjementet for prisen er stort. Vi ønsker å få fram flest mulig kandidater som har bidratt med noe uegennyttig i kommunen, sier sjefredaktør Jørn-Christian Skoglund.

Gjort noe positivt

I år ønsker vi ditt innspill på mennesker som gjør en stor innsats for at Tromsø skal være et godt sted å leve. Mennesker som har gjort en innsats for byen eller andre mennesker, ut over det man kan forvente.

– Ifølge statuttene må de som plukkes ut som kandidater enten ha gjort noe positivt for lokalsamfunnet, utført en prestasjon som har hjulpet andre eller markert seg på en særskilt positiv måte. Vi er ute etter dem som fortjener å løftes fram i lyset, sier sjefredaktøren.

Han håper på mange og velbegrunnede forslag på kandidater som fortjener hedersbetegnelsen «årets tromsøværing».

På julaften

– Vi ønsker at leserne våre sender inn sine begrunnede forslag på kandidater, som vil komme på en liste over ti nominerte kandidater. Fra 1. desember kan leserne stemme på hvem de mener fortjener tittelen «årets tromsøværing», sier Skoglund.

Fristen for å komme med forslag på kandidater er 27. november.

En jury vil ha det avgjørende ordet om hvem som blir årets tromsøværing 2011. Hvem som skal sitte i juryen er ikke bestemt ennå. Vinneren blir offentliggjort på julaften.

Navn på kandidater med begrunnelse kan sendes på e-post til nyheter@itromso.no eller SMS til 2399 med kodeord IT forslag. Tjenesten er gratis.

TRENGER NAVN: Sjefredaktør Jørn-Christian Skoglund oppfordrer leserne til å foreslå kandidater til kåringen av Årets tromsøværing. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen