Røymo stilte uten motkandidat i valget om ny ordfører, og hun ble valgt som ny ordfører med 23 stemmer.

20 stemte blankt.

Jarle Aarbakke er valgt som varaordfører.

– Jeg sliter litt med det tiende bud nå, om ikke å være misunnelig, for nå skal dere to, Kristin og Jarle, ta fatt på en veldig ærefull og spennende jobb. Og nå når jeg står her, så ser jeg jo at dere er to stykker som skal erstatte meg, det må da si noe, humrer Hjort.

– Bruk kofta

Hjort hadde en konkret oppfordring til Jarle Aarbakke, som vil bære ordførerkjedet fram til formannskapsmodellen innføres om åtte måneder.

– Jarle, det henger ei kofte i skapet på kontoret. Det var en gave fra Tromsøs samiske befolkning til ordføreren. Tidligere i dag hadde jeg lyst til både å forlegge ordførerkjedet og knabbe kofta, men det gjorde jeg ikke. Jeg vil gjerne oppfordre deg til å bruke koften, det gir et viktig signal.

Rørt

Da Kristin Røymo hadde fått ordførerkjedet rundt halsen takket hun av Jens Johan Hjort med flere gaver. En av gavene var en plakat med 15 tromsøværingers sitater om Hjort og jobben han de siste fire årene har gjennomført.

– Her står det mye fint, blant annet at «du har vært en ordfører vi har vært stolt over å ha», «du har god borgerlig dannelse med sosialt engasjement», «du har gjort en fremragende jobb», «i Russland er du omtalt som en formidabel Tromsø-ambassadør med Pierce Brosnan-utseende», «du har vært en borgermester fra Høyre med hjertet til venstre», sa Røymo i sin tale.

Hjort selv ble svært rørt over gaven, og måtte tørke en tåre før han tok med seg blomster og papirer og trakk seg tilbake til ordførerkontoret. Der var allerede en ny lapp hengt opp ved døren, som fortalte at dette var Jarle Aarbakkes kontor.

Gammelordfører

– Det er veldig vemodig å ikke lengre være ordfører, men det å være gammelordfører er også ganske fint. Jeg er jo nå medlem i en veldig eksklusiv klubb, sier Hjort.

Etter å ha forlatt rådhuset setter Hjort seg på et fly til Oslo for å møte Kringkastingsrådet og ikke minst for å besøke mamma.

– Det blir treretters middag, god drikke og nyoppredd seng. Det blir veldig hyggelig, sier Hjort.

Hva han skal gjøre videre er fortsatt ikke avklart, men det mangler ikke på tilbud til gammelordføreren.

– Fra torsdag kveld kan jeg begynne å tenke på hva jeg vil bli når jeg blir stor. Det er veldig vanskelig å finne ut av hva jeg vil gjøre etter å ha hatt en så spennende jobbs om jeg har hatt. Jeg må sette meg ned å finne ut av hva jeg kommer til å synes er givende, men noe finner jeg nok på, sier Hjort med et vemodig smil.