Festivalen lanserer tirsdag en ekstra dag, uten alkoholsalg og med 16 års aldersgrense.

Dette skjer i samarbeid med Sparebank 1 Nord-Norge, et samarbeid som gjør det mulig å holde dagen alkoholfri og billettprisen lav.

Sondre Justad topper plakaten sammen med Ballinciaga, Skaar og Victoria Nadine. Den nye nordnorske duoen Feber er også klar for dagen som har fått navnet Rakettnatt FRI.

FESTIVALSTED: Kaia på Prostneset, der Glød hadde sitt arrangement i fjor høst, blir stedet der også Rakettnatt skal arrangere festivalen. Foto: Ronald Johansen

– Vi har lenge ønsket å lage et tilbud som også kan inkludere ungdommer i videregående alder. I samarbeid med SNN har vi nå fått til Rakettnatt FRI. En fullverdig Rakettnatt-dag med noen av landets mest populære artister. Uten alkoholsalg. Dette ville ikke vært mulig uten støtten fra SNN, sier festivalsjef Stian Johansen.

UTVIDER: Rakettnatt utvider til en tredje festivaldag. Ekstradagen skal ha 16-års aldersgrense. Foto: Ronald Johansen

Treårig støtte

Sparebank 1 Nord-Norges Samfunnsløftet har bevilget en støtte på 15 millioner kroner, fordelt over tre år til prosjektet. Prosjektet svarer godt til mange av de målene SNN har strategifestet, og bygger på de positive erfaringene fra Glød-arrangementet i 2022.

MILLIONSTØTTE: Sparebank 1 Nord-Norge går inn med 15 millioner kroner, fordelt på tre år, til Rakettnatt, bekrefter konserndirektør for Kommunikasjon, Samfunn og Bærekraft i SNN Stein Vidar Loftås. Foto: Louise Andersen

– SpareBank 1 Nord-Norge har strategifestet at vi skal arbeide for et attraktivt Nord-Norge. Derfor er vi glade for å kunne bidra til at det skapes unike opplevelser, som Rakettnatt Fri helt klart er, sier konserndirektør for Kommunikasjon, Samfunn og Bærekraft i SNN Stein Vidar Loftås i en pressemelding.

– Med Glød traff vi flere segmenter som ikke har hatt tilgang til slike arrangementer. Det var utrolig fint å se at så mange mennesker koste seg i lag, og vi er utrolig glade for at Rakettnatt har ønsket å utvide sitt konsept for nettopp å gjenskape dette. Så dette mener vi er vel anvendte penger, sier banksjef i Tromsø Lars Nymo Trulsen.

TILBAKE: Sondre Justad kommer tilbake til Rakettnatt og settes opp på Rakettnatt FRI. Foto: Pressefoto

Store norske headlinere

Sondre Justad vender tilbake til Rakettnatt. Han headlinet festivalen i 2019.

– Sondre er både en personlig favoritt og publikumsfavoritt. Dette blir Sondres siste konsert i Tromsø på lang tid, sier festivalsjef Stian Johansen.

Også Ballinciaga vender tilbake.

– Da Ballinciaga spilte på Rakettnatt i fjor, så var det flere blodfans som ikke fikk sett dem, både innenfor og utenfor festivalgjerdet. Derfor gir vi enda flere muligheten til å se dem i år, sier Johansen.

HEADLINER: Ballinciaga kommer til Rakettnatt FRI. Foto: Pressefoto

Billetter

Det vil bli solgt egne billetter til Rakettnatt FRI og disse vil koste 299 kroner. Salget starter onsdag 10. mai klokken 10:00.

Denne dagen inngår ikke i et ordinært Rakettnatt Festivalpass.

Det vil være en egen billettkategori for de under 18 år for å sikre at flest mulig i denne målgruppen får anledning til å sikre seg billett.