Asplund er leder av arbeidsutvalget til studentparlamentet ved UiT, som består av Sosialdemokratene og moderat liste. Hun representer sosialdemokratene.

«Problematiske hendelser»

I en e-post sendt til alle studentparlamentets medlemmer fredag, opplyser moderat liste ved deres gruppeleder Cecilie Mathisen om at de vil fremme et mistillitsforslag.

Hun skriver at årsaken er det hun beskriver som «en lang rekke utfordringer og problematiske hendelser på parlamentskontoret. I tillegg til hva vi anser som maktmisbruk og forskjellsbehandling av kontorets medlemmer – er hovedgrunnen at det foreligger en trakasseringssak mellom leder og et av arbeidsutvalgets medlemmer».

Anklagene om trakassering må ikke forveksles med seksuell trakassering.

– Overrasket

Asplund kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene, og sier hun er overrasket over mistillitsforslaget.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i de anklagene som er fremsatt, og i all hovedsak er jeg overrasket over det som kommer fram. Vi har hatt et dialogmøte om kommunikasjon, etter noen kommunikasjonsvansker internt. Men på møtet snakket vi ikke noe om de anklagene som kommer nå. Det er ny informasjon for meg. Jeg kommer til å søke råd hos studentombudet i denne saken, sier hun.

Nytt møte

Moderat liste har varslet de andre medlemmene av studentparlamentet at de vil ta opp saken på et møte mandag kveld. Mistillitsforslaget vil da formelt sett behandles på et eget møte senere, og vil trolig bli behandlet bak lukkede dører.

– Jeg håper at jeg fortsatt har tillit hos studentparlamentet. Ethvert medlem har mulighet til å fremme mistillit og det må jeg respektere, sier Asplund og legger til:

– Jeg vil oppfordre til, og ta initiativ til dialog i forkant av parlamentsmøtet. Fordi disse anklagene kjente jeg ikke til før jeg fikk de tilsendt, samtidig som alle andre medlemmer av parlamentet.

– Dårlig lederstil

Gruppelederen i Moderat liste, Cecilie Mathisen, ønsker ikke å utdype hva som skal ha skjedd i arbeidsutvalget, men skriver i en sms til iTromsø:

– Bakgrunnen for mistillitsforslaget er at Moderat Liste ikke lenger har tillit til leder. Den manglende tilliten handler om at leder har utvist dårlig lederstil og at det har vært flere uakseptable hendelser overfor enkeltpersoner.

Hun mener at det ikke finnes et godt nok reglement for hvordan studentparlamentet skal håndtere personalsaker og interne konflikter i studentparlamentet.

– Derfor fremmer Moderat liste et forslag i samme møte om å fastsette retningslinjer for studentparlamentets tillitsvalgte som skal regulere blant annet ansvar, varsling og tiltaksplaner, skriver hun videre.

Vil ikke kommentere

iTromsø har vært i kontakt med vedkommende i Moderat liste som hevder seg utsatt for trakassering og maktmisbruk. Personen ønsker ikke å uttale seg, men viser til gruppeleder Cecilie Mathisen.

foto
LEDER: Ida-Elise Seppola Asplund ble valgt som studentparlamentsleder i april 2017. Nå har hun et mistillitsforslag mot seg. Foto: Tom Benjaminsen