Han mener Tromsø kommunes økonomiske situasjon er langt bedre enn det byrådet vil ha det til når de presenterer det foreløpige regnskapet for 2015 med et overforbruk på 100 millioner kroner.

– Jeg ser at det økonomiske resultatet for Tromsø kommune i 2015 er et overskudd. Det foreløpige resultatet er på 40,5 millioner kroner, som er mye bedre enn tidligere spådommer, og mye bedre enn 2014, sier Øyvind Hilmarsen.

Han viser spesielt til valgkampen i høst da det sittende byrådet fikk gjennomgå for pengebruken og at det gikk mot gigantunderskudd på over 100 millioner og ROBEK.

– De dystre økonomiske spådommene som ble brukt mot oss i valgkampen, slo ikke til. Det økonomiske resultatet for 2014 gikk i null, mens resultatet for 2015 nå viser overskudd.

Den tidligere byrådslederen trekker fram at til tross for et stort overforbruk i helse- og omsorgssektoren, førte 2015 til økte skatteinntekter, lavere utgifter til pensjon og at kommunen lykkes med å få ned sykefraværet.

– Det sittende byrådet svartmaler den økonomiske situasjonen og gjør den verre enn den egentlig er. De fokuserer på overforbruket på 100 millioner kroner, men det er viktig å få med merinntektene også, som gjør at kommunen går med overskudd for 2015, sier Øyvind Hilmarsen.