Helt siden 1986 har iTromsø kåret Årets tromsøværing. Nå er årets ti nominerte til den gjeve prisen valgt ut, og din stemme kan være med på å avgjøre hvem som skal ende opp som den endelige vinneren. Vedkommende får i tillegg til hederstittelen også en pengegave på 10.000 kroner.

– Også i 2022 har det vært mange gode kandidater å velge mellom, både enkeltpersoner og grupper. Alle de ti nominerte på listen kan etter vårt syn bli svært verdige vinnere av Årets tromsøværing 2022, sier iTromsøs sjefredaktør Trond Haakensen.

Du kan stemme på din favoritt enten via SMS (forklart under hver nominerte nedfor), eller via denne nettavstemmingen.

Husk at du kun kan stemme én gang per dag.

1. Forza Tromsø

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Har hatt skapt god stemning og høyt trøkk på Alfheim de siste årene, og slik bidratt til økt interesse og oppslutning rundt Tromsø IL. En inkluderende supporterklubb, som gjennom sesongen legger ned masse tid, penger og arbeid i å lage en best mulig ramme rundt kampene for alle.

SMS-stemme til Forza Tromsø: Send IT Årets Forza til 2399

2. Jørn Myrvoll og Svenn Martinsen Torneus

Foto: Privat/Ronald Johansen

Lærerne reagerte lynraskt da en gasslekkasje førte til eksplosjonsartet brann på Nonsbu, der flere elever fra Tromsdalen videregående skole var samlet. Lærerne, med bistand fra elever, trosset flammehavet til fordel for elevenes sikkerhet. Myrvoll pådro seg brannskader etter blant annet å ha lempet den brennende propanbeholderen ut av hytta.

SMS-stemme til Jørn Myrvoll og Svenn Martinsen Torneus: Send IT Årets Nonsbu til 2399

3. Lars Kaupang

Foto: Ronald Johansen

I spissen for årets rekordstore Arctic Pride-festival for mangfold og inkludering - 50 år etter avkriminaliseringen av homofili i Norge. Feiret og markerte skeives rettigheter for fullt etter terrorangrepet mot Pride i Oslo, med et arrangement som i stor grad inkluderte byens unge skeive.

SMS-stemme til Lars Kaupang: Send IT Årets Lars til 2399

4. Henrik Markussen

Foto: HALLGEIR VÅGENES/VG

For åpenhet om selvmord, ensomhet og psykiske lidelser blant unge mennesker, etter at han i slutten av juni mistet sin 23 år gamle sønn Haakon i selvmord. Markussen opprettet et minnefond til skateboardmiljøet for å jobbe med mental helse, et miljø hvor sønnen opplevde samhold, tilhørighet og aksept for annerledeshet.

SMS-stemme til Henrik Markussen: Send IT Årets Henrik til 2399

5. Anita

Foto: Ronald Johansen

Gjennom en større artikkelserie i iTromsø delte hun sine erfaringer om omfattende overgrep i barndommen, for å vise jenter som opplever noe tilsvarende at det er mulig å klare seg. Som hun selv uttalte: "Jeg har en grotesk historie på alle måter, men jeg kan hjelpe noen."

SMS-stemme til Anita: Send IT Årets Anita til 2399

6. Edvard Johan Strand

Foto: ELINE GRØNVOLL

Døvblinde Edvard ga leserne et innblikk i en verden uten synsinntrykk og lyder, som likevel er rik og full av opplevelser. En ukuelig optimist, til tross for sine betydelige funksjonsutfordringer, og en inspirator for oss alle.

SMS-stemme til Edvard Johan Strand: Send IT Årets Edvard til 2399

7. Seniorrevyen

Foto: Ronald Johansen

Har siden 2015 skapt mye glede og samhold for byens eldre, med flere utsolgte forestillinger på Kulturhuset. Bidrar gjennom sin innsats og store spilleglede til økt bevissthet om at også seniorer er en ressurs med mye pågangsmot.

SMS-stemme til Seniorrevyen: Send IT Årets Seniorrevyen til 2399

8. Albina Mahomedova

Foto: Daniel Lilleeng

Har engasjert seg stort i det frivillige arbeidet for ukrainske flyktninger i Tromsø. Leder Ukrainsk forening i Tromsø og er en av initiativtakerne til prosjektet Møteplass for ukrainere.

SMS-stemme til Albina Mahomedova: Send IT Årets Albina til 2399

9. Natteravnene

Foto: Ronald Johansen/Berit Roald, NTB

Har på frivillig basis stått på i årevis for å gjøre Tromsø til en tryggere by gjennom sin tilstedeværelse, først og fremst på nattestid i helgene. Er til stede for ungdom i sentrum, men flyr også ute i enkelte bydeler der ungdom samles.

SMS-stemme til Natteravnene: Send IT Årets Natteravnene til 2399

10. Tom Høgli

Foto: Ronald Johansen

Har gjennom et langt fotballiv, både som spiller og som samfunnskontakt i TIL, vært en uredd og markant stemme med høy sosial bevissthet. Har frontet homofiles rettigheter, jobbet mot samehets og sørget for inkludering av unge, gamle, syke og fattige i idretten, samt offentlig markert sin motstand mot korrupsjon og sportsvasking.

SMS-stemme til Tom Høgli: Send IT Årets Tom til 2399

Du kan stemme via vår nettløsning, dersom du heller foretrekker det: