Helene Steinnes (18) er frivillig i Røde Kors, og jobber nå tre uker som én av fire frivillige i Fellesverket. I dag spiller de minigolf på Storgata Camping.

Fellesverket er et aktivitetshus for ungdom initiert av Røde Kors.

Der tilbyr de gratis aktiviteter, mat og en møteplass for dem i alderen 13–25 år. De holder åpent i sommer, hvor de tilbyr et stort utvalg av aktiviteter og morsomheter for ungdommene.

– Jobben min går ut på å delta på aktivitetene sammen med de andre ungdommene. Jeg får henge med venner hele dagen og vi får gratis mat og aktiviteter. Det er midt i blinken.

– Sommeren blir mye morsommere

Blant de oppmøtte er Esben Sandell (17), som uttrykker stor takknemlighet for Fellesverkets initiativ.

– Det er ingen dømming her. Jeg synes det er en veldig fin møteplass for yngre som ikke har noe å gjøre, eller om man bare trenger noen å snakke med, sier Sandell, og legger til:

NYE VENNSKAP: F.v. Helene (18), Elias (19), Kai (18) og Esben (17) har blitt gode venner i løpet av de siste ukene. Foto: Frida Kristine Mogård

– Om stipendet ikke holder kan man alltids komme innom for å få et måltid, noe jeg virkelig setter pris på.

I de neste ukene har Fellesverket planlagt et mangfold av varierte aktiviteter, og både de frivillige og deltakerne gleder seg.

– I dag spiller vi minigolf, i går var vi på Tromsø Sport og Eventsenter hvor vi spilte boblefotball, neste uke skal vi blant annet dra på escape room og bowling. Det er så mye som skjer, og sommeren blir mye morsommere, forteller Steinnes.

Trygt og imøtekommende

Leder for Fellesverket, Odd Christian Lilleeng, sier at de i gjennomsnittet har rundt 20 ungdommer som deltar daglig, men at de enkelte ganger har hatt opp til 50 besøkende innom.

– Det er godt å se at flere benytter seg av tilbudet vårt. Målet er jo å skape et trygt og imøtekommende miljø for flest mulig, sier han.

UNGDOMMENE PÅ MINIGOLF: F.v. Valentin (13), Gabriel (18), Kai (18), Marie (27), Helene (18), Odd Christian (60), Sunniva (23), Elias (19), Tuva (17) og Esben (17) var godt i gang med minigolfen da iTromsø besøkte. Foto: Frida Kristine Mogård

Lilleeng forteller at de har jobbet hardt for at tilbudet skal forbli gratis for ungdommene.

– En blanding av tildelte midler fra både staten og ulike stiftelser har gjort dette mulig. Det skal en del penger til, og vi er glade for at vi får den støtten.

Fellesverket holder til i Kaigata 5.