Til uken møtes partene i tingretten hvor dommer Bernhard Halvorsen skal lede rettsmøtet. Eier av Pluss Energi, Rolf Pedersen, mener at banken ulovlig har foretatt overføringer fra selskapets konto i størrelsesorden to millioner kroner.

Konkurs i fjor

– Jeg var gjennom en konkurs i fjor vinter i selskapet Energi Nord AS. Etter oppstarten i Pluss Energi, opplevde jeg at banken hadde foretatt flere transaksjoner jeg ikke hadde gitt min godkjennelse til. Det gjorde at både jeg og det nye selskapet fremsto som insolvente.

Pedersen mente pengeoverføringene var av en slik art at han koblet politiet på saken.

Ingenting hørt

– Jeg har for to måneder siden bedt Sparebanken Nord-Norge om en forklaring på det som inntraff. Selv om jeg har en anelse om hva som har skjedd, vil jeg likevel ha en skriftlig tilbakemelding på saken. Den har uteblitt. Og da er skifteretten neste, mener Rolf Pedersen.

Engasjert advokat

Når partene møtes til rettsmøte, vil finnmarkingen også stille med advokat. Han mener at banken har tatt seg til rette og vil ha jurister til å foreta de videre skrittene.

– Jeg kan dokumentere at sparebanken har tatt ut til sammen 1.945.000 kroner. Med omkostninger er beløpet kommet opp i 1.988.000 kroner. I tillegg vil jeg ha dekket advokathonoraret, mener Pedersen.

Med knusende ro

Kommunikasjonssjef i banken, Geir Håvard Hanssen, sier at han er kjent med forholdet, men karakteriserer kravet som grunnløst:

– Vi er ikke veldig bekymret over konkursbegjæringen. Men fordi dette er en sak som nå verserer i domstolen, ønsker jeg ikke å utdype den nærmere.

Ikke urovekkende

– Når det er sagt, vil jeg minne om at Sparebanken Nord-Norge i 2014 hadde et overskudd på nesten 1 milliard kroner. I den sammenhengen, blir snaue 2 millioner kroner ikke urovekkende, sier Hanssen.

konkurs: Kommunikasjonssjef Geir Håvard Hanssen tar konkursbegjæringen fra finnmarkselskapet med knusende ro. Foto: CHRISTER PEDERSEN