I økonomiplanen for 2014–17 satt politikerne av 3 millioner kroner til prosjektering av utbygging av Ersfjordbotn skole. Etter planen skulle man derfor startet på arbeidet i fjor, men fortsatt er ikke prosjekteringen i gang.

– Det er fortvilende at det ikke skjer noe. Vi har fått forsikringer om at det skal skje noe, men jeg tror det ikke før jeg ser det, sier nestleder Trond Hjort-Larsen i Ersfjordbotn Utviklingslag.

Få nyheter fra Sør-Kvaløya på Facebook-siden vår!

Dette er en sak utviklingslaget har fulgt lenge og som de vil ha fokus på i årene som kommer.

– Allerede er klasserommene for små. Skolen har plass til 70 elever, men i dag er det 82 elever ved skolen. Om kort tid er det 90 elever ved skolen og tallet vil bare øke. Vi trenger en større skole, sier Hjort-Larsen.

Mangler folk

Byråd for utdanning, Anna Amdal Fyhn (H) har forståelse for frustrasjonen.

– Jeg skjønner at de synes det går sakte og at de er utålmodige. Pengene som ble satt av er flyttet over til dette året, og vi skal foreta en prosjektering, sier Fyhn.

Årsaken til at prosjekteringen ikke har kommet i gang er at kommunen ikke har noen de kan sette på jobben.

– Vi har vært presset på ressurser og har ikke utømmelig med ansatte som har den kompetansen det kreves å lage en slik prosjektering. Derfor har vi ikke fått startet opp, sier politisk rådgiver Peter Reinholdtsen i byrådsavdeling for finans.

– Vil bli prioritert

I mars skal Tromsø kommune ansette en utbyggingssjef og i løpet av våren skal de ansette to nye personer som skal jobbe med prosjektering.

– Da får vi tre nye personer som skal jobbe med slike saker og skolen i Ersfjordbotn vil bli prioritert. Pengene til prosjektet står på konto og så fort vi får en prosjektleder på plass er vi i gang, sier Reinholdtsen.

Nestleder Trond Hjort-Larsen i Ersfjordbotn Utviklingslag er fortvilet over at det tar så lang tid å starte på prosjekteringen for Ersfjordbotn skole.
Byråd for utdanning Anna Amdal Fyhn (H). Foto: Åsgeir Johansen
Politisk rådgiver Peter Reinholdtsen i byrådsavdeling for finans. Foto: TROMSØ KOMMUNE