OSLO 20120423. Terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett 2012. Anders Behring Breivik og fagdommer Wenche Elizabeth Arntzen (t.v.) tilbake i rettsal 250 mandag etter lunsj i andre uke av rettssaken der Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. Statsadvokat Inga Bejer Engh i forgrunnen. POOL Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Christin Bjelland, nestleder i støttegruppen etter 22. juli, var blant dem som møtte opp ved Oslo tinghus flere timer før domsavsigelsen.

- Jeg tror jeg snakker for alle de berørte når jeg sier at dette er avslutningen på en fase. Nå setter vi et punktum, sier Bjelland til NTB.

Bjelland hadde selv en sønn som overlevde Utøya-angrepet.

- Rettssaken var en påkjenning for oss alle. Nå har vi hatt sommerfeire og prøvd å koble av. En mulig ankesak er ikke noe vi bekymrer oss for nå. Det er for mye å håndtere i hverdagen til at vi kan bekymre oss for ting som ligger i fremtiden, sier Bjelland.

Selv sier hun at det ikke spiller noen rolle hva utfallet av dommen blir.

Det er rettens administrator, tingrettsdommer Wenche Elizabeth Arntzen, som leser opp slutningen i Oslo tingrett fredag klokken 10.00. Deretter skal begrunnelsen leses opp, det er ventet at dette vil ta seks timer.