Med bare ett minutts mellomrom scoret Tromsøs Sakarias Opsahl og Eric Kitolano da det gjensto et kvarter av kampen på Alfheim søndag. Det så ut til å holde til seier.

Men åtte minutter på overtid utlignet Ugland på direkte frispark. Han hamret ballen i mål via tverrliggeren. Det kan bli en viktig fulltreffer for Grimstad-klubben. Fire minutter før ordinær tid hadde Peter Wilson redusert.

– Det er inspirerende for gruppa å komme tilbake. Det motet vi viser, må vi bygge videre på. Det er bra med ett poeng, men jeg skulle gjerne hatt tre, sa John Olav Norheim til Discovery.

– Ser du på sjansestatistikken er vi fullt med. Dette var langt fra ufortjent. Et veldig godt forsøk av oss mot et veldig godt hjemmelag her oppe, sa trener Arne Sandstø.

– Imponerende av oss

Jerv har igjen Rosenborg og Kristiansund i de to siste kampene, og det er fire poeng opp til kvalikplasserte Sandefjord med 23 poeng.

– Det er først og fremst imponerende av oss å holde oss i live. Det er to spennende kamper igjen. Tar vi tre poeng mot Rosenborg, blir det finale mot Kristiansund om 14 dager, sa Sandstø.

Norheim har vært Jervs kanskje viktigste spiller denne sesongen. Han må Grimstad-klubben klare seg uten neste gang ettersom han fikk sitt fjerde gule kort for sesongen på Alfheim.

Det ble ingen stor første omgang i Tromsø. Jervs Erik Brenden var nær scoring med en heading, og Opsahl holdt på å rote det til i en annen situasjon.

Dramatikk

Etter hvilen fortsatt Tromsø å styre banespillet, og med kvarteret igjen viste tromsøværingene at de har krutt i støvlene. Opsahl smalt ballen i mål før Kitolano også ville vise seg fram.

Han bøyde ballen opp i det lengste krysset, utakbart for Jerv-keeper Amund Wichne.

Wilson tente et håp om Jerv-poeng med sin scoring fire minutter før slutt, og deretter kom frisparket som gir enda mer håp om fornyet kontrakt.