Tungt er det imidlertid, på vei opp mot breplatået. Lørdag forserte de opp til 410 av de drøyt 1.300 meterne med klatring, og hadde gode forhold.

"Guide Bengt fant en utrolig komfortabel rute opp på breen, og vi har vandret pa knyttenevestore iskrystaller veien opp. Enrique kjører et intensivt kurs i spanske kraftuttrykk for en meget lærevillig gruppe. Ellers går det hardt ut over utstyret, Lars har knekt skia på brekulene", heter det i rapporten sendt lørdag kveld.

Søndag var det tøffere forhold. 10 timers gange med motvind, motbakker, regnskurer og bresprekker ble en utfordring for gruppa på totalt åtte.

- Vi kan konstatere at vi er i utmerket form. Ingen problemer, selv om marsjen var på 10 timer. Med andre ord, vi er skikkelig overrasket over oss selv, melder Ann Sissel og Mona fra Grønland.

Da gjengen slo leir søndag kveld norsk tid, smakte det derfor godt med mat. I sin daglig rapport via satelitt-telefonen, skrives dette på vegne av hele gruppa:

" Gisle og Bengt har etablert "fastfood"-restaurant. Før vi andre har fått opp teltene, ropes det om mat. Maten smaker fantastisk! I dag var det bolognese iblandet kålsopp, tørket kjott og store mengder hvitløkspepper. Vi starter ut kl 04.00 også i morgen" (08.00 mandag morgen norsk tid).

Den tidlig avgangen skyldes mildvær, som gjør forholdene best på natten og tidlig morgen.

Ny rapport ventes til Norge mandag kveld, og da bør gjengen ha nådde toppen og kan se utover breplatået på sin ferd fra øst mot vest av Grønland.

Tøffe tak for Ann Sissel og Mona når de skal forsere elver og bresprekker på sin ferd opp på breplatået på Grønland.