Navnet er Casa Inferno, og som den spanske frasen indikerer, er det ikke bare barnemat det er snakk om.

– Det blir både røyk og ild på kjøkkenet, sier Peter Westh Hammer, én av de fire gründerne bak den nye pizzarestauranten.

Supergründere

Det er Anders Blomkvist, Bjørn Bønna Helberg, Pål Einar Eilertsen, og Hammer som står bak det hele. De er noen av de mest erfarne utested-gründerne i hele byen, og nå skal de samarbeide om å lage ekte italiensk pizza på Casa Inferno.

– Vi vet alle sammen på hver vår kant hva vi holder på med, og alle har mye erfaring fra bransjen. Så handler det om at vi skal ta med oss alt det og sy det sammen til en egen greie. Det er utfordrende, men samtidig har vi alle sammen veldig tro på at dette er et veldig bra konsept, sier Blomkvist.

Annerledes

De håper å være i gang før jul, men de tror de allerede har funnet fram til suksessoppskriften: Ekte italiensk pizza, en annerledes restaurantopplevelse, og en stødig lokal forankring.

– Tanken er at vi skal lage noe litt annet enn konseptet som de andre pizzastedene opererer med. Vi har jo blant annet leveringsavtale med det nye lokale mikrobryggeriet, Bryggeri 13. Det er slike detaljer som gjør at vi skal skille oss ut, påpeker Blomkvist.

Fant tonen

De fire gründerne har ikke samarbeidet før, men de fant likevel raskt tonen når det kom til pizzakonseptet deres.

– Vi snakket litt sammen løst og fast om pizza, og ble etter hvert enige om at det ikke fantes noe tilbud i Tromsø hvor man kunne dra på pizzarestaurant, og faktisk sette seg ned og spise for å virkelig nyte opplevelsen. Derfor håper vi jo at vi kan tilby det lille ekstra til pizzasultne Tromsøværinger, sier Blomkvist.

Ikke stor

De planlegger ikke å lage noen stor restaurant. De satser på å ha cirka 50 sitteplasser inne i restauranten.

– I utgangspunktet satser vi ikke på å starte opp den neste store restaurantgiganten i byen. I første omgang håper vi at vi kan tilby en koselig og hyggelig opplevelse til byens folk.

Konstruksjonen og tilretteleggelsen av restauranten er for tiden i full gang. Selv om det fins noen usikkerhetsmomenter, i forhold til hvordan resultatet blir, er gründerne trygge på at det blir en god investering.

– Nå har vi vært med i gamet en stund alle sammen, og vi har etter hvert lært at man alltid tenker at det skal bli helt fantastisk mens man holde på å stelle i stand. Derfor prøver vi å være veldig forsiktige optimister, samtidig som vi alle har veldig tro på det vi driver med. Ellers hadde vi jo ikke gjort det, avslutter Blomkvist.