Roshild Jensens engasjement for Stakkevollan Idrettsforening startet med at sønnen hennes begynte å spille fotball der for 12-14 år siden. Etter mange år som foreldrekontakt, styremedlem og vikartrener, er hun nå ansatt i klubben som daglig leder. I løpet av hennes tid i klubben har de fått på plass nytt kunstgress, plasthallen «Bobla» og nytt klubbhus.

For å stemme sende IT NAVN til 2399.

Bra samhold

– Etter mange år der vi har jobbet med å bygge anlegg, skal vi nå konsentrere oss om å bygge klubb. Til tross for 350 aktive medlemmer har vi de siste årene slitt med at småbarnskullene er veldig små. Dermed er vi avhengig av samarbeid med andre klubber når ungene blir så gamle at de begynner å spille 11-erfotball, forklarer Jensen.

Forklaringen på hvorfor hun har slikt et engasjement for klubben, er ifølge henne selv veldig enkel:

– Det er artig. Vi er en forholdsvis liten klubb med kort avstand mellom lagene. Det gir et bra samhold i klubben. Gjennom dugnadsarbeidet, og nå jobben som daglig leder, treffer jeg dessuten masse folk, jeg får brukt meg selv, samtidig som det hele tiden dukker opp nye utfordringer, forklarer Jensen.

Unngår rampelyset

At hun skulle bli nominert til Årets Tromsøværing, var hun ikke forberedt på.

– Jeg ble veldig overrasket, men det er selvfølgelig en stor ære å være i selskap med så mange gode kandidater, sier Jensen.

Selv har hun en klar favoritt blant de nominerte.

– Mange fortjener denne prisen, men jeg er veldig imponert over Bjørn Steinar Johansen. Det han har gjort for TIL i så mange år står det respekt av, påpeker hun.

Hennes mangeårige frivillige innsats førte til at hun i høst også ble nominert til Nikken-prisen, en landsomfattende pris der formålet er å hedre en person som over lang tid har gjort en innsats i fotballmiljøet. Selv om Jensen ikke gikk til topps i kåringen, satte hun stor pris på nominasjonen.

– Det var veldig spesielt. Jeg vet ikke hva jeg har gjort for å bli nominert til disse prisene i år, påpeker Jensen beskjedent.

For Jensen er det nemlig uvant kost med en slik oppmerksomhet.

– Jeg trives ikke i rampelyset, så jeg prøver å ligge lavt i terrenget, innrømmer hun.

De nominerte til prisen er:

Ruben Yttergård Jenssen

Bjørn Steinar Johansen

Finn Arve Sørbøe

Ragnar Olsen

Kate Eines

Sally Parkinson

ASVO

Jonny Hansen

Roshild Jensen

Karianne Lilleng