Klokken 06 ble Hege Gausdal Foshaug vekket av at en frivillig i Dyrebeskyttelsen ringte og fortalte at det brant i hjelpesenteret deres i Langnesveien. Da hun kom frem til huset som ligger ved Prestvannet en halvtime senere brant det fremdeles i huset.

LES OGSÅ: 13 katter er omkommet

foto
Hege Gausdal Foshaug Foto: TROND TOMASSEN

Inne ligger 13 døde katter.

- Det er helt forferdelig. Jeg vet ikke hva mer det er å si om det. Vi mistet 13 katter og hjertene våre, sier en gråtkvalt Foshaug til iTromsø.

- Må ha gått fort

Hun er nestleder i Dyrebeskyttelsen Tromsø og forteller at de tirsdag denne uken hadde fått inn to nye katter som etter hvert skulle omplasseres.

- Det er røyken som har drept dem, for kroppene deres var hele. Brannvesenet fortalte oss at det må ha gått fort, og det er en liten trøst oppe i alt det forferdelige.

Av de 13 kattene var det fire som bodde der permanent.

- Det er veldig tøft for oss. Jeg har ikke fått snakket med alle ennå, men jeg vil tro at det er et stort ønske for de frivillige å møtes, snakke og gråte sammen.

En frivllig fra Dyrebeskyttelsen har fått vært inne på hjelpesenteret og sett de omkomne kattene, men de har ikke fått flyttet dem grunnet etterforskningsarbeid på stedet.

- Vi vet ikke når kattene blir frigitt, sier Foshaug.

- Surrealistisk

- De er helt surrealistisk det som har skjedd, og vi har aldri hatt en sånn hendelse på hjelpesenteret, sier Foshaug og forteller at de har alarm inne på senteret som ikke har slått ut.

Brannvesenet uttalte tidlige lørdag morgen at brannen har oppstått ute.

- Vi har mistet utstyret vårt og hjelpesenteret vårt. Vi har private fosterhjem som vi kan plassere de kattene som er på vei inn nå, men senteret, knutepunktet og hjertet i organisasjonen er borte.