foto
FOTOGRAF: Knut Jenssen har jobbet med foto i mange år – også for iTromsø. Han har i dag eget firma, leverer bilder og video og er autorisert dronefotograf. Foto: John Strandmo

SENTRUM: Fotograf Knut Jenssen (39) hadde ventet lenge utenfor hotellet. Da bussen med pårørende og offer ankom, begynte den vanskelige jobben.

Avventende

– Det var stille. Politiet og det øvrige støtteapparatet var på plass. Vi pressefolk var ikke så pågående som ellers. Alle var avventende, husker Jenssen.

Han og iTromsø-journalisten hadde en avtale med et familiemedlem til to ung jenter som ble rammet av tragedien. Etter ny venting sto han ansikt til ansikt med dem.

Ikke eksponere

– Mens vi gjorde intervjuet, så jeg etter en plass for å ta bildet. Samtidig bestemte jeg meg for ikke å eksponere jentene. Jeg ville ta bildet av dem bakfra – uten ansikt.

Det forklarer Jenssen med at navnebruken var nok. 17-åringenes historie var sterk. De hadde svømt mot fastlandet mens kulene traff vannet rundt dem. Der og da bestemte han seg for at de skulle kunne bevege seg i bybildet uten å bli gjenkjente.

Trøstet hverandre

– Det var et riktig valg. Motivet forteller likevel alt – om samholdet jentene imellom og stillheten som rådet.

– I ettertid har jeg møtt familiemedlemmer til de to jentene. Alle har understreket at de satte stor pris på det valget jeg, journalisten og avisen gjorde.

PS! Har du et blinkskudd med en tilhørende god historie?

Ta kontakt med journalist John Strandmo på telefon 913 72 100 eller john@itromso.no.