Det er i postjournalene at iTromsø finner de fargerike arkene som barna i 4B ved Mortensnes skole har sendt inn til kommunen. Dette med håp om å redde ake- og skibakken sin.

– Jeg vil med dette komme med en klage på kommunens planer om å bygge boliger der vi har gapahuken, skiløype og akebakke. Vi bruker det området både om vinteren og sommeren, i fritida, i skoletida og ellers hele året, lyder brevet som Ida Worum Furnes har sendt inn til kommunen.

– Hvis dere ødelegger akebakken, ødelegger dere naturen vår og dyra og plantene som lever der, lyder brevet som Lilly-Anne Martinsen har skrevet.

– Jeg synes det er dumt fordi om vinteren kan vi ake og om sommeren kan vi plukke blomster der, lyder brevet til Tuva Holte.

Stort engasjement

Det er på eget initiativ at elevene har vist sin bekymring og sendt inn brevene til kommunen. Derimot har de fått god hjelp på veien.

– Klassen min er veldig engasjert og er bekymret over hva som vil skje med ake- og skibakken sin. Derfor hjalp jeg dem med både hvordan man skal skrive offentlige brev, også å sende brevene inn for dem, sier kontaktlærer for 4B, Anita Beate Nygaard.

Hun presiserer derimot at elevene gjorde dette på eget initiativ.

– Og jeg sendte brevene akkurat slik som de utformet og skrev dem selv, sier Nygaard.

Hun forteller at det er i kjølvannet av underskriftskampanjen som Nordlys har omtalt, at hennes elever også har engasjert seg. I leserbrevet kommer det fem at Liste Yttervik Hotvedt i 5A som med hjelp av flere klassevenninner, nylig satte i gang en underskriftskampanje for å redde akebakken sin.

Vil bli hørt

Rektor ved Mortensnes skole, Jon Halvdan Lenning er kjent med protestene.

– Jeg vet at mange av elevene våre har jobbet med dette og er opptatte av denne saken. Både lærerne og jeg har oppfordret dem til å ytre seg i demokratiets ånd, sier rektoren.

Til uka tas saken ett steg videre.

– Da skal både elever, FAU ved skolen, bydelsrådet, Mortensnes velforening, FAU Langnes og Idrettslaget Skarp mobilisere seg og ytre sine meninger om saken. Vi mener at forslaget fra kommunen om å bygge boliger i fritidsområdet vårt, må bli begrenset, sier rektoren.

VIL BLI HØRT: Elevene i 4B ved Mortensnes skole er engasjerte når det kommer til å redde ake- og skibakken deres, etter at de ble kjent med kommunens planer om å bygge boliger her. Foto: Kine Hanssen/arkivfoto