Da det ble kjent at kommunen ønsket å bruke bakken til boligbygging, protesterte elevene ved Mortensnes skole. Blant annet elever i femteklasse satte i gang underskriftsaksjon, hvor elever i 4B i etterkant sendte inn egenlagde brev og tegninger til kommunen med innsigelser mot byggingen.

– Vi har samlet inn ti sider med underskrifter. Det er vel 290 signaturer, sier Guro Karde (10). Hun satt i gang underskriftsaksjonen i slutten av april sammen med medelevene Lise Yttervik Hotvedt (10) og Kristin Angermo (10).

Flere innsigelser

Ikke bare elevene reagerer, også prosjektleder for Tromsømarkaprosjektet reagerer på kommunens boligbyggeplaner i et skogområde som har stor frilufts- og rekreasjonsverdi. Også elevene i 4B ved Mortensnes skole sendte inn egenlagde tegninger og brev til kommunen mot boligbyggingen. De vil bli hørt.

– Vi bruker bakken hele året, også i gymtimene, sier Ida Worum (9) i 4B.

– Vi har et bra dyreliv her også, legger hun til.

Elevrådsleder Omar Meknas (12) går i syvende klasse, og mener at ake- og skibakken er deres friområde.

– Her har vi også gapahuken og skiløypa like ved, skyter Ida inn.

Mange bak

Grunnet sterke innsigelser fra både barna, FAU og rektoren ved Mortensnes skole, har også blant andre Mortensnes velforening, Håpet og Langnes bydelsråd, IF Skarp og Polarreven og Sjømannsbyen barnehage vært med på å skrive under høringsuttalelsen til kommunen tirsdag. Med et rop om endringer i planene deres.

– Eksisterende forslag til regulering må endres og innskrenkes på en slik måte at arealet vest for Skarpmarka varig settes av til frilufts- og friareal med tilrettelegging for ski- og akeaktiviteter, turstier og skiløyper, står det i konklusjonen i innspillet som blir sendt til kommunen.

Sterke innvendinger

Det var på tampen av mars-måned at blant annet Langnes bydelsråd fikk se forslaget for første gang.

– Vi ble sjokkert når vi så det. Vi er dypt uenige, sier Morten Sætran i Langnes Bydelsråd.

FAU ved Mortensnes skole reagerer også.

– Det at private aktører har kommet med forslag til kommunen om å bygge boliger her har jo med å gjøre at det er den beste utsikten her. Men tenk så mange som vil bli berørt av dette, sier Hans-Christian Askeheimer i FAU.

Også IF Skarp synes det er bekymringsverdig hvis forslaget går gjennom.

– Vi får allerede klager fra beboerne rundt fotballbanen at det er støyete fra banen, og dette kan det bli et enda større problem dersom vi får flere boliger her. Vi har også et klubbhus som vi har tenkt til å oppgradere, sier Margrethe Nordahl, nestleder i Skarp.

Rektor Jon-Halvdan Lenning har troen på at de kan bli hørt siden så mange stiller seg bak høringsuttalelsen.

– Det bør spille en rolle for planene til kommunen, sier Lenning.

Rektor Jon-Halvdan Lenning hadde invitert flere til ake- og skibakken ved skolen tirsdag for at alle skulle få sjansen til å ytre sine meninger rundt saken. Foto: Katharina Mila Hesby
Det var budskapet som barna ved Mortensnes skole hadde til kommunen og deres planer om å bygge boliger i akebakken deres. Foto: Katharina Mila Hesby
Hans-Christian Askeheimer i FAU (til venstre), Morten Sætran i Langnes Bydelsråd, Margrethe Nordahl, nestleder i IF Skarp og rektor ved Mortensnes skole, Jon-Halvdan Lenning har flere innsigelser til kommunens boligbyggeplaner. Foto: Katharina Mila Hesby