Bjørn Gunnar Jørgensen (Frp) tok ordet i kommunestyret onsdag, og ba byråd Jens Ingvald Olsen svare på om 2015 ble det siste året med skyting i Tromsdalen.

- I Kystens Hus-erklæringen står det at samarbeidspartiene legger til grunn at 2015 skulle være det siste året med skyting på skytebanen. Vil byrådet sørge for at det gjennomføres, eller skal dere bryte også dette valgløftet, spurte Jørgensen fra talerstolen.

Lang historie

Finansbyråden pekte på at skytebanens historie er lang, og at posisjonspartiene jobber med å finne en løsning i Tromsdalen.

- Når det er sagt gjorde ikke det forrige byrådet noe for å følge opp vedtakene som ble gjort i denne saken i 2011. Vi jobber nå hardt i et komplekst saksområde for å iverksette nettopp disse vedtakene. Vi håper å lykkes med at 2015 skal være det siste året med skyting på leirduebanen og pistolbanen, men per i dag kan vi ikke si det sikkert, sier Olsen.

Jobber med saken

Jørgensen tok raskt til motmæle:

- Jeg spurte ikke om hva det forrige byrådet gjorde, og heller ikke om historien til skytebanen. Hvordan føles det å bryte atter et valgløfte, spurte han.

Finansbyråden understreket nok en gang at byrådet jobber med saken.

- Vi jobber grundig og seriøst med dette, og har som mål å gjennomføre det vi har satt som mål.