Onsdag kveld er det premiere på TV-serien «Et hundeshow» på TVNorge.

Her deltar tromsøværingen Patrick Oware (20), sammen med hundene sine Annie (2) og Prada (16 mnd).

«Best in Show»

Dokumentarserien handler om utstillingshunder, eierne deres og den evige jakten på den gjeveste tittelen av alle: «Best in Show».

– Jeg er veldig spent, jeg har ikke sett noen av episodene enda. Jeg håper de viser miljøet og hobbyen fra sin beste side. Det kan jo virke litt sært og folk synes jeg er en freak, men det er jo helt forståelig, sier Oware lattermildt.

Fem timer styling

Han har selv gått i sin mors fotspor og har hatt stor interesse for hund helt siden barndommen. Som tolvåring begynte han profesjonelt med utstillinger og som handler.

– Utstillingsmiljøet i Tromsø er veldig stort og det er nok mye større enn folk tror. På sist utstilling nå i helga var det omtrent 300 påmeldte hunder, forteller Oware – som både stiller ut egne hunder og er såkalt handler for andre, det vil si å vise fram hunden i ringen.

– Å få en hund klar til utstilling kan ta alt fra ti minutter til fem timer. Seerne får et innblikk i både hva som skjer på og rundt utstillingene. Vi er jo i ringen i bare tre minutter, men vi har jo hunden hver dag ellers i året også.

Se klipp fra serien øverst i saken!

Et hundeliv

I dokumentarserien, som går i løpet av seks episoder, får seerne følge både tobeinte og firbeinte på ferden til den store hundeutstillingen som arrangeres førstkommende helgen på Lillestrøm. På European Dog Show forventes det deltakelse av 15.000 hunder.

– Utstillingen er en av verdens største. Jeg har ikke så store forventninger siden det blir kjempestor konkurranse, men jeg skal prøve å vinne noen av klassene med hundene jeg skal vise fram slik at de får en tittel, forteller Oware, som har deltatt i omtrent 15 utstillinger hittil i år.

– Jeg har blant annet vært i Stockholm og Milano, så det er en dyr hobby hvis man reiser mye. Særlig når man bor her oppe i Tromsø, det er jo ikke så mange utstillinger her. Hundeutstilling er først og fremst et redskap for å vurdere hund i avl med tanke på rasestandard, men i tillegg er det kjempesosialt og supertrivelig!

LIVET HANDLER OM HUND: Patrick Oware (20) forteller at han bruker enormt mye tid hund og hundeutstillinger. Her sammen med Annie, en Lhasa Apso på to år. De skal delta på European Dog Show til helga. Foto: Cilje H.A.Moe
FELLES INTERESSE: Patrick Oware (20) fikk sin store interesse for hund via sin mor, som har drevet med hundeutstillinger siden før Oware ble født. Sammen eier de greyhounden Prada (16 mnd). Foto: Cilje H.A.Moe