Den siste tiden har filmprodusent Mona Steffensen i Original Film og castingansvarlig Celine Engebrigtsen jobbet for å finne rollene til spillefilmen «Et hav imellom». De jakter spesielt på gutter i alderen ni til 13 år, der én av dem skal spille hovedrollen.

Les også: Kronprinsen roste bildet til tromsøgutt Marius (17)

Uvanlig vennskap

– Hovedrollen er med i nesten alle scenene og er den som bærer filmen hele veien. Vi må være sikre på å finne en gutt som holder filmen igjennom, sier Mona Steffensen.

«Et hav imellom» har et budsjett på over 15 millioner kroner og blir Torfinn Iversens debut som spillefilmregissør. Han har i tillegg skrevet manuset til filmen. Det er en barne- og oppvekstfilm basert på en personlig historie om 10-åringen Jonas og hans søken etter moren sin, som har reist fra ham.

– Filmen handler om hvordan et uvanlig vennskap med den psykisk utviklingshemmede Levi (42) beriker livet hans når han har det vanskelig. og hvordan de sammen planlegget sitt livs reise for å finne sin egen vei, heter det om filmprosjektet på Norsk Filminstitutts hjemmesider.

Les også: Mathilde (12) og Peder (13) har hovedrollene i Violet Roads nyeste musikkvideo

Høres spennende ut

Etter å ha gjennomført audition i Vesterålen og i Tromsø med flere hundre håpefulle unge skuespillere, var det klart for andre runde med audition denne uka, og uka etter vinterferien. Elliot går i sjetteklasse på Steinerskolen og var spent før torsdagens audition.

– Jeg har lyst på en rolle i filmen. Jeg synes det høres spennende ut å være med i en spillefilm. Jeg har spilt litt skuespill på skolen. Jeg er spent, sier Elliot Finnestrand.

Skryter av nordlendinger

Han var en av 17 gutter som torsdag skulle i ilden foran kamera på Kysten, med castingansvarlig Celine Engebrigtsen som «motspiller». Hun jobber i Stella Casting og har castet roller til nesten 60 norske spillefilmer.

– Det er noe umiddelbart med guttene i Nord-Norge. Det er på en måte lettere å finne nordnorske skuespillere. Fire-fem av de 21 som var på audition i Vesterålen onsdag var interessante, og det er meget god score, sier Engebrigtsen.

– De fleste som prøvespiller kommer rett fra gata og har ingen teatererfaring. Vi har vært rundt i klasserom for å verve gutter til audition, sier Mona Steffensen.

– Det er bedre at de ikke har noe erfaring enn at de kommer hit og tror de kan noe, sier Engebrigtsen.

Les også: Disse navnene kommer du til å se mye mer av i 2016

Premiere neste år

Filmens voksenroller skal besettes av profesjonelle skuespillere. Det blir en skuespiller som også skal fylle rollen som utviklingshemmed. Amatører vil få mindre roller i filmen.

Filmen skal spilles inn på Andøya og på FilmCamp i Målselv i løpet av våren og sommeren. Planlagt premiere er februar 2017, med kinopremière i mars 2017.