Tidligere i dag la Stian Gulstad ut et facebook-innlegg der han inviterte en familie, ene forsørgende med barn, enslige eller eldre til å feire jul sammen med han og hans to døtre på 11 og 13.

Det var ifølge Gulstad en «no-brainer» for både han og døtrene Sarah og Sofie.

– Vi snakket sammen om det, og de var umiddelbart veldig positive til at vi skulle gjøre det. Vi ble enige om at i år så inviterer vi dem som måtte ønske det, sier Gulstad.

Enorm respons

Familien har enda ikke fått noen henvendelser fra personer som ønsker å benytte seg av tilbudet, men sier at responsen har vært enorm på sosiale medier.

– Det tok helt av og det var raskt over 1000 likes og mange kommentarer, forteller Gulstad.

Julen er en tid som for store deler av den norske befolkningen er ensbetydende med glede og samvær. Men for andre er høytiden heller en sår påminnelse om at en ikke strekker til økonomisk eller har det nettverket rundt seg som man ønsker. Å avhjelpe denne gruppen har blitt en hjertesak for Gulstad.

– Erfaringen fra det første året jeg gjorde det var helt fantastisk. Da hadde jeg besøk av tre mennesker som ble med på middag, forteller Gulstad, som tidligere har vært med Bymisjonen for å servere mat i Rødbanken på julaften.

Gulstad forsøkte også å invitere til julefeiring hjemme hos seg i fjor. Men den gang la han ut invitasjonen for sent. Den feilen ønsket han ikke å begå igjen, og er dermed tidlig ute i år.

– Det er bare å ta kontakt

Gulstad tar selv ansvar for kvelden og ordner med mat, drikke og gaver til dem som måtte ønske å tilbringe kvelden med han og døtrene.

– Planen er at dem som har lyst kommer til dekket bord med pinnekjøtt, ribbe og alt av tilbehør, i tillegg til den drikken de måtte ønske, forteller Gulstad.

– Jeg håper på god stemning og godt samvær. Det eneste de trenger å ta med seg er godt humør, legger han til.

Det vil også bli gaver til de fremmøtte, og allerede nå har flere mennesker og organisasjoner kontaktet Gulstad for å kunne gi sitt.

– Jeg har fått kontakt med mange grupper som ønsker å gi gaver. Det er et engasjement i Tromsø på den frivillige fronten som er helt fantastisk, sier han.

Til dem som sitter å lurer på om de skal ta kontakt har Gulstad en klar beskjed:

– Det er bare å ta kontakt, jeg har plass til mange og håper at flere melder seg.

Ønsker du å feire jul med Stian og døtrene kan du/dere ta kontakt på hans telefon: 48406990