- På et styremøte nylig tenkte vi faktisk gjennom alt som har skjedd siden 12. januar. Herregud for et år - det har gått i ett.

Det sier Ingvill Konradsen Ceide - initiativtaker og daglig leder i Prosjekt Haiti. Stiftelsen, som i ti år har jobbet med utdanning av barn på Haiti, fikk plutselig en helt ny utfordring da jordskjelvet rammet det fattige landet for snart ett år siden.

Drev leir

- Vi er ingen nødhjelpsorganisasjon. Men skoleområdet ble et naturlig møtested for elevenes familier som ble rammet. Én dag etter skjelvet drev vi leir for etter hvert hundre familier.

Selv var Ingvill Konradsen Ceide og familien nylig kommet hjem til Tromsø da skjelvet inntraff. De skulle vært på Haiti, men hun var misfornøyd med jobben hun da hadde i FN.

- I ettertid er jeg utrolig takknemlig for akkurat det. Huset vi bodde i raste halvveis sammen i skjelvet, sier Konradsen Ceide.

Hverdagen tilbake

Selv synes hun det er flott å bli nominert til "Årets tromsøværing".

- Det er kjempebra for Prosjekt Haiti. For jeg er jo ikke alene. Det vi har gjort hadde aldri gått uten at hele teamet hadde bidratt.

Både hun og mannen Luc Edwin Ceide har vært på Haiti en rekke ganger i år. De ønsket å komme tilbake til normal drift så raskt som mulig, og i sommer ble leiren avviklet.

- Med innsamlede midler har vi klart å gjenoppbygge flere hus, sier Konradsen Ceide.

Nå får stiftelsen hjelp av seks arkitektstudenter som bygger et bakeri for kvinnene tilknyttet prosjektet "Mama Troll" - mødre til elevene ved skolen Petit Troll.

I januar ser Konradsen Ceide fram til at utviklingsminister Erik Solheim kommer på besøk for å se hvordan stiftelsen arbeider.

Ingvill Konradsen Ceide. Foto: Preben Olsen