– Hvis du vil være sikker på at du betaler rett skatt, er det viktig å sjekke at informasjonen vi bruker er riktig, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten i en pressemelding.

Hun råder alle til å logge seg inn på «Min skatt» på skatteetaten.no og sjekke at opplysningene Skatteetaten har stemmer.

– Skatteetaten vet mye om dine økonomiske forhold, men ikke alt. Skattetrekket vi har regnet ut for deg er basert på hvordan vi tror din inntekt, dine utgifter og din formue ser ut i 2022. Samtidig vet vi at både pandemien, regelendringer og endringer i livssituasjonen gjør at dette anslaget kan bli feil. Da kan også skatten bli feil, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten.

Skattebetaleren har ansvaret

Hun forteller at det ikke bare er inntektene dine som påvirker hva du skal betale i skatt.

– Andre ting som kan påvirke skattetrekket ditt kan for eksempel være at man gifter seg, får barn, skiller seg, blir pensjonist, kjøper bolig, tar opp mer lån, har endringerikapitalinntekt fra år til år, eller at renten endrer seg mer enn antatt i løpet av året.

Gjengedal understreker at du selv har ansvar for å justere skattekortet ditt.

– Hvis opplysningene i skattekortet ditt er feil kan konsekvensene være at du betaler for mye skatt, eller at du må betale restskatt. Husk at du kan når som helst i løpet av 2022 endre og få et nytt skattekort, sier hun.