Det forteller leder for Tromsømarkaprosjektet, Henrik Romsaas til iTromsø.

– Tidligere har vi hatt en smalere skøytesone, men nå skal Bydrift lage en bredere sone med to spor i midten, sier han.

Årsaken er at det er svært mange som ønsker å skøyte mellom Snarbyeidet og Tromsdalen, men tidligere har skøyterne ikke kunnet gå uten å havne i de preparerte klassiske sporene.

For andre brukere

– Det har gjort at disse er blitt litt ødelagte og det ønsker vi å unngå, sier Romsaas.

I tillegg til skøytere vil midtsonen kunne brukes av andre som ønsker å bruke den flotte løypa på fastlandet.

– Sporene er så harde at de som kjører fatbike kan bruke dem uten problemer. Ellers vil vi at sporene er forbeholdt skigåere, sier Romsaas.

Det er mange som finner veien til fjellområdene nord på fastlandet. I helga møtte Romsaas trugegjengere, og på hyttene langs sporet er det mange som oppholder seg nå på vårparten.

- Blant annet er det kitere som bor på hyttene og som kiter i området rundt, sier Romsaas.

Bydrift vil preparerer sporet mellom Snarbyeidet og Tromsdalen en til to ganger i uka.

Sist helg var det "tråkke-dugnad" mellom Bydrift og IL Ulfstind der kommunen tok søndre del av løypa mens idrettslaget tok den nordre.

Én gang i uka

– Hovedsakelig vil man kjøre med den store tråkkemaskinen som til vanlig er i Kroken torsdag eller fredag. Om de kommer mye snø kan Bydrift kjøre ekstra, sier Romsaas.

Han håper at de preparerte sporene vil vare helt til mai måned.

– Det er en veldig fin såle på fjellet nå, og statistisk sett vil det komme et par store snøfall som fyller på. Da kan vi forhåpentlig kunne ha flotte forhold helt fram til mai, sier han.

Sist helt startet Skibussen å trafikkere ruta til Snarbyeidet. Det skal den gjøre hver dag i helgene samt helligdagene i mars, april og mai.

Turistattraksjon

– Bussen skal i utgangspunktet gå til slutten av april, men jeg skal i møte med Fylkestrafikken for å drøfte en forlengelse av ruta til i mai – dersom det er forhold for det, sier Romsaas.

Skitraseen mellom Snarbyeidet og Tromsdalen er nemlig blitt en turistattraksjon i Ishavsbyen.

– Det er faktisk mange sørfra som kommer hit for å kunne gå på ski i april og mai – for så å kunne dra på Skarven etterpå for en pils i solveggen.

foto
FLOTTE FORHOLD: Det er fantastiske forhold på strekningen Snarbyeidet – Tromsdalen. Her fra Nonsbu-hytta. Foto: Henrik Romsaas
foto
SKIBUSSEN: Sist helg startet skibussen ruta til Snarbyeidet. Alle foto: Henrik Romsaas. Foto: Henrik Romsaas
foto
ATTRAKSJON: At det er flotte skiforhold helt ut i mai i Tromsø har begynt å lokke flere og flere sørfra. Foto: Henrik Romsaas