TROMSØ: Kulturfestivalen for studentene i Tromsø finner sted fra 17. februar til 1. mars 2015. Lederen for Studentuka, Ida Morgenstierne, forteller at det jobbes jevnt mot UKA i Tromsø.

- Etter sommeren startet vi allerede i Debutuka med å rekruttere nye studenter til festivalen og revyen. Vi fikk på plass to personer som skal fungere som ledere av revyen og dra den i gang.

Les også: Vil bringe revyen tilbake til StudentUKA.

Etterlengtet revy

For å skape engasjement rundt revyen har de gått grundig til verks:

- Vi delte ut flyers i postkassene til studentene. Plakatoppslag drukner ofte blant alle andre plakater, sier Morgenstierne.

Ansvarlige for revyen er Ida Bing og Henriette With. Sammen leder de prosessen som skal sørge for at Studentuka etter mange år får på plass en etterlengtet revy.

- Dette er kjempespennende og på høy tid. 30-40 personer har så langt meldt sin interesse. Hittil har vi hatt skrivekurs og i tiden før og etter nyttår blir det flere kurs. Når skuespillergruppa da går i gang, vil det skje mye, sier Bing.

Les også: Unge talenter på festival.

Søker kreative ledere

Etter nyttår blir det to måneder med kontinuerlig jobbing, ifølge revylederen.

- Nå begynner eksamenstiden, men vi håper å få gjort så mye som mulig før jul. Vi ser etter kreative ledere som kan fungere som instruktører for revyen og som har jobbet med revy tidligere. Vi trenger et kritisk øye, sier Bing ivrig.

Hun mener alt ligger til rette for en revy i Tromsø.

- Vi har en helt ny scene på Driv og mange engasjerte folk. Man må ikke være student for å være med. Vi har allerede elever fra dans- og dramalinja på Kongsbakken som er interesserte.

Les også: Debuterer som Norges yngste serieforfatter.

Overraskelser i vente

For resten av gjengen bak UKA har den siste tiden bestått av planlegging i form av styremøter.

- Vi driver med booking av artister og foredragsholdere. Det blir også preg av idrettsarrangementer, så det vil bli mye variert under festivalen, sier leder Ida Morgenstierne.

Hun legger til at byen vil se mer til UKA i desember.

- Studentene og publikum kan vente seg noen overraskelser. Etter jul går vi i gang med rekrutteringen for fullt. Vi trenger masse frivillige, men folk må gjerne melde seg nå. Da er det enklere å planlegge. Øvingene til revyen vil skje rett etter jul, og da håper vi at alle som vil være med på revyen har meldt seg.

Revyleder: Ida Bing har ansvaret for revyen sammen med Henriette With.